sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tuolin tuunaus




Jokin aika sitten tinkasin kierrätyksestä itselleni 7 e hintaan puutuolin. Ei se ihan antiikkia ole vaikka  pohjassa onkin Anttilan hintalappu 387 mk. Julmat oli hinnat ennen!!

Tänään tuoli pääsi käsittelyyn.Valkoisille osille ei tarvinnut tehdä muuta kuin pestä.Tai eihän se normipesu riittänyt.En tiedä mitä kumman paskaa siinä selkänojassa oli mutta ei se tavallisilla aineilla lähtenyt.Kaapista löytyi onneksi ihmesieni.Kai te sen tiijätte,sieni joka puhdistaa kaiken, viepi muuten kiillonkin mennessään.Että harkiten käyttää joka ei ole ennen kokeillut.



     Kuvassa oikea reuna putsattu. Nuo kulumat ei mua haittaa, vanha tuoli on yleensä kulunut.



   Sienihän on sillä tavalla kertakäyttöinen että sitä ei voi pestä eikä puhdistaa. Sieni heitetään menemään kun yhtään puhdasta kohtaa siitä ei enää löydä.Murenemaankin se alkaa kovassa käytössä.

Tuolin istuinosa oli sensijaan lakkapinnaltaan kellertävä joten se sai uuden pinnan.Hiomakone ( se uusi Bosch ) käyntiin ja pinta pois.Enhän minä ikään jaksa millekään puupinnalle hioa ja nytkin riitti mattapinnalle hiominen. Ja pinta käsiteltiin mun luottotuotteella, Mastonin petsilakalla.



Tätä saa eri sävyinä, vaihtoehtoja ei kyllä ollut kovin paljon.Vesiohenteinen, kuivaa nopeasti ja ja kiiltää kivasti.Tuo pikkupurkki jotain 7 e.Minun sävyni oli tumma pähkinä. Kyljessä lukee läpikuultava mutta sitä tummemman saa, mitä useamman kerroksen vetää.



                                                    Tässä yhden kerroksen jälkeen.



                                         Ja tässä kahden kerroksen jälkeen valmiina.


   Lakan levittämisessä on sama kuin Cloun puuvahan kanssa eli liiat lakat pitää sivellä pois.Pensselin jälki jää myös näkyviin joten viimeistely kannattaa tehdä huolellisesti.En ole koskaan kokeillut rätillä levittämistä, sekin voisi toimia kuten vahan kohdalla.

                            Nyt tuoli passaa paremmin meidän keittiöön.


Jaahas, imuri kurkkiikin jo tuolta takavasemmalta siihen malliin että sen kanssa on käytävä valssiin.Olisihan muutakin asiaa ollut vaan ensi viikolla lisää :)


Edit. Millonkahan mä opin. Se ennen kuva.

                                                      Hän vasemmalla.



perjantai 26. huhtikuuta 2013

I´ve seen the light

Minulla näyttää olevan joku outo taipumus kerätä valaisimia.Eikä ainostaan kerätä vaan myös tuunata niitä. Johtoihin ja kytkentöihin en ole koskenut, sen on sähkömies-poikani kieltänyt :)
Kerran kyllä yritin ja sulakkeethan siinä pamahti...

Kierrätyksestä löytyi kaksi aivan ihanaa, lasista lampunvarjostinta.Hintakaan ( 1,50 / kpl) ei päätä huimannut niin molemmat lähtivät mukaan.




Sisäpuoli oli sopivasti valkoinen ja liekö perää mutta tarra vakuuttaa " hand made".

Johonkin seinävalaisimeen nämä varmaan kuuluivat ennen kierrätykseen saapumista.

No eipä nyt satu olemaan yhtään ylimääräistä seinävalaisinta mutta mitenkäs tuo mun ideoima katulamppu...

Katuvalot kaipaa selvästi hiukan massiivisempaa palloa joten puretaanpas siitä pöytävalaisin pois.




                 Ruuvataan osat takaisin kiinni toisiinsa ja kappas, kupu passaa siihen hyvin.
                              Johdon suhautin vielä mustaksi kun oli ruskea ennestään.




Tässä valaisimessa on nyt paljon mukavampi valo kuin alkuperäisessä pallossa. Nyt voi tässä lueskella ja kunnella ratioa :)


                           Alkuperäinen valaisin. Saa nähdä joko se huomenna vaihdetaan takaisin :)
                               Ja onhan mulla vielä se toinen,sillekin jotain pitäs keksiä.

          Enkä minä taida olla ainut tässä perheessä jota valaisimet kiinnostaa.Mies toi kirpparilta viime   viikonloppuna aika erikoisen seinävalaisimen.



    Tämä on ihan selvästi jonkun itse rakentelema ja pikkasen arvelutti että onko yhtä hyvät liitännät kuin mulla mutta ei mikään paikka pamahtanut. Valot pelaa oikein hyvin. Paikkaa piti etsiä kovasti ja surutti paukuttelin nauloja joka seinään olkkarissa kun tämä seinä-projekti on edelleen kesken.Työ häiritsee harrastuksia.Hintaa oli tällä 7 e eli aika yläkanttiin mun asteikolla mutta aika kiva se on.




Pystynaulakkoon palautin koukut ja tulevaa kesää ennakoiden ripustin siihen hyttysansan.Ei tuo pyydys minusta oikein toimi vaan mukava sinertävä valo siinäkin on :)




Kirpparilta löytyi myös pari tyynynpäällistä, näistä maksoin 3 e / kpl mutta olivat niin mun näköiset ja kirjainkin ihan oikea että pakko oli ottaa mukaan.

Lopuksi mattoasiaa.



Posti toi maton ellokselta.Olin ajatellut eteiseen mutta eihän se ilman liukuestettä pysy laminaatilla paikallaan.Apukeittiön muovimatolla matto pysyi paremmin niin siihenpä se sitten saa jäädä.

Olohuoneeseen olen yrittänyt epätoivoisesti etsiä uutta mattoa vaan ei löydy.Toiveissa olisi valkoinen jossa saisi olla joko mustaa tai harmaata. Olisiko ehdotuksia?





maanantai 22. huhtikuuta 2013

Normimaanantai

Hiphei, ensimmäinen työpäivä takana sitten vajaaseen viiteen viikkoon. Hommat sujui entiseen malliin ja työpäivän päätteeksi kuuluu käydä kierrätyksessä.Ensin piipahdin kyllä kirpparilla mutta jostain syystä ei huvittanu siellä pyöriä, oli jotenkin liian paljon väkeä paikalla.Äkikseltään ihmisten seassa, ahdistuu vähemmästäkin.

Kierrätyksessä oli sen sijaan rauhallisempaa ja löytöjä tuli tehtyä. Jalan lepuuttamisen ajan ehdin hyvin niistä postata :)



                    Marrakech- tyylinen jalallinen savivati lähti kahdella eurolla mukaan.






Punaista Raschin tapettia rulla 2 e.Yhden seinän tällä tapetoi.Tai olisi aika tehokas vaikutus poikkiraitana valkoisessa seinässä.Seinästä ei ole tietoa.




Jokin kori kuudella lasiastialla.Olisikohan yrttejä varten??? Ehdotuksia mihin muuhun vois käyttää vai menikö 2 e ihan hukkaan...



       Tunika ja vekkihame, molemmat kaipaavat kuivuttuaan vielä silityksen joka ei ole minun mielipuuhiani..




Tytär ilahdutti lisäksi äitiään tuomalla omalta työmaaltaan omppulaatikon. Sisäinen tuunaajani näkee siinä mahdollisuuden :)

Entisiä tuunauksia on tämä Kukkia ja mehiläisiä- tauluni makkarissa.Sopivaa paikkaa ei ole oikein löytynyt niin taulu joutuu nököttämään tuossa lattialla.






    Miekkonen oli käynyt ruokakaupassa ja ostoskassista löytyi tämä.




                                           - Ostit ananaksen???
                                           - Joo.
                                           - Miks???
                                           - No ihan huvikseni.
                                           - Just.

     Puuronko minä siitä keitän vai mitä sille tehdään.Ei ole tullut etelän hetelmiä tässä muodossa hirveesti ostettua.Eikö se ole jotenkin pahaa ja kirpeetä ja miten tuo kuori otetaan pois???

Tuijotan sitä tämän illan, onhan tuo ihan nätti noinkin :)

Iltalukemiseksi sain kolleegalta lehtiä auf deutsch.Kiitos vain sinne ruudun toiselle puolelle :)



Huomenna jatketaan arvatenkin normitiistailla.Mukavaa viikkoa kaikille!!





sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Synttärit

Tänä sunnuntaina vietettiin meidän iltatähden 4- vuotis synntäreitä. Oikea juhlapäivä on tiistaina.
Herkuteltiin ja suku sai tavata yhden uuden vävyehdokkaan :)




Päivänsankari sai itse koristella kakkunsa ja siitä tulikin hieno :) Äiti oli erityisen tyytyväinen Manteliseen appelsiinikakkuun jonka ohjeen löydät Ullan unelman sivuilta.










                           Päivänsankari sai myös lippunauhan juhlan kunniaksi.


Tästä laskeudummekin sitten huomiseen ja työpäivään. Vajaan viiden viikon sairasloma on lusittu. Jalka on kyllä työkunnossa vaikka vähän väsyy vielä herkemmin ja pieniä ruhjeita on edelleen.
Olohuoneen remontti homma on nyt vähän aikaa jäissä, kuvissa näkyvät tasoitetapetilla laitetut ja pohjamaalatut seinät.Tulee oikein hyvät :)

Toukokuun alusta puhaltelee uudet tuulet josta enemmän jahka kaikki paperit on valmiina.

 Tämä lähtee nyt etsimään huomiseksi jotain asiallista päälle pantavaa ja peiliinkin voisi katsoa vähän tarkemmin.Mukavaa viikkoa kaikille!


keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Top 3 : Omat huonekalut



Blogeissa näkee paljon erilaisia huonekaluja.Olisikin kiva tietää mitkä ovat itse kullekin ne ykköset.

Asian tiimoilta laitan alulle Top 3 : Omat huonekalut - haasteen.
Idean tähän sain Blogista Kissatalon nuori emäntä. Blogin pitäjä esittelee siinä Top 5 - huonekaluaan mutta minä tyydyn nyt kolmeen.

Tässä muotoilemani haaste:


Top 3 - Omat huonekalut

Haasteen saaja voi esitellä kolme huonekaluaan joihin hän on erityisen tyytyväinen jostakin syystä.Syy voi olla mikä vaan; löytö,design,antiikki,tunnearvo,käytännöllisyys jne.
Haaste jaetaan kahteen blogiin eteenpäin.




Tämä puusohva on varmaan minun arvokkain huonekaluni. Pelastin sen n. 15 vuotta sitten mummolan aitasta.
Aluksi se palveli lastenhuoneessa keskimmäisen tyttären sänkynä.Kansi auki,kiinnitys korkealla olevaan tappiin ja tyttö sänkyyn.Ei kantta kiinni. Tuolloin väri oli vaaleanpunainen.
Hiljattain palautin värin mahdollisimman lähelle alkuperäistä eli tuollainen aika suklaan ruskea.
Sohva on peräisin 1900-luvun alusta ja se on tullut mummolaan saman kylän huutokaupasta.Onneksi sain luvan ottaa sen; siellä se olisi kylmässä aitassa mennyt pilalle.



Tämän puupenkin löysin kierrätyksestä kolmella eurolla.Varmaan alunperin saunanpenkki mutta oli se palvellut höyläpenkkinäkin maaliroiskeista päätellen.Hioin pahimmat läikät pois mutta esim. rasvaläntit saivat jäädä.Tässä on jotain niin mukavaa vaikka olen siitä muutaman tikun saanut takapuoleen :)


 

                  Ja tottakai mukaan on otettava ruokapöytämme jonka ihan itte tein taannoin.
               Isovanhemmat jaksaa päätään puistella tälle "pöydälle" ja minä niin sitä rakastan.
              Pintaa on niin mukava sivellä siinä syödessä ja kaatuneet maidotkin valuu kätevästi lattialle.
             Muruset myös löytävät tiensä pöydän alle kätevästi. Niin, siksipä meillä ei ole mattoa pöydän
             alla.Tässä linkki pöytä postaukseen.


        Haluan jakaa tämän haasteen kahteen blogiin joista löytyy aina jotain mielenkiintoista ja kodit  eivät ole ihan sitä tusinatavaraa. Haasteen saavat Kirpparikeiju ja Voikukkapelto.









tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tapetti läks

Näitä seiniä on nyt ehtinyt viimeisen neljän viikon aikana tutkia ihan tarkasti.Ja eipä tarvinnut suurennuslasia todetakseen olohuoneen tapettien olevan ns. out. Niin lääst siison.Lievästi kellastuneet ja naulan reikiä täynnä.

Suunnittelin kuitenkin asiaa pitkään ennenkuin tartuttiin toimeen.Tosiasiat ensin.

Alaosan paneelit halutaan säilyttää eli ne vaan maalataan uusiksi.Yläosassa on kaksi kerrosta paperitapettia joiden alla on maalaamaton lastulevy.Haluan yläosankin maalipinnalle eli valkoiseksi kuten puolipaneeli.

Viisaammat kertoivat että lastulevyn elämisen takia maalipinta tulee repeilemään vielä enemmän kuin tapetit.Lasikututapettia ei kiitos,joten ainoaksi vaihtoehdoksi tuntui jäävän tasoitetapetti.Viimeinen toive hommassa oli että tarviiko niitä vanhoja tapetteja sitten poistaa tasoitetapetin alta ? Ja jotta hommassa ei päästäisi liian helpolla niin tarvii.Ei pysy kuulemma muuten tasoite seinässä.

Eihän siinä muu auttanut kuin angsti- teinin tarttua mutsin kans kaapimiin ja tapetin irroitushommiin.
Tilanne on tämä.



Muistin oikein eli lastulevyä ei ollut maalattu mutta saumat oli tasoitettu.Levyt on naulattu n. 7 cm välein naulapyssyllä kiinni.Ja eihän ne tapetit ihan helposti lähde.Takan vierestä aloitettiin ja tuossa nurkassa ollaan menossa. Päälimmäinen tapetti ja alemman pinta lähtivät ensimmäisessä kaapimisessa.Pohja pitää sitten liottaa ja kaapia irti.Pohja lähtee helpommin kuin pinta.Ristus mikä homma.

Pikkuhiljaa pitäisi sitten päättää että mitä tasoitetapettia laitetaan? Niitähän on monia näköjään.
Lastulevyt ovat nyt kyllä siistit ja mitään kohoumia niissä ei ole mutta tasoite on laitettava elämisen takia.
Ehdotuksia ja suunnitelmia otetaan mielellään vastaan :)

Yksi alan ammattilainen muisti minua post it lapulla.Minä siitä niin ilhduin :)))
Kiitos Annukka





I love your blog-tunnustuksen pelisäännöt:

1. Kopioi post it-lappu blogiisi.

2. Kiitä linkin kera bloggaajaa joka tunnustuksen myönsi.

3. Annan tunnustus viidelle suosikkibloggaajallesi ja kerro siitä heille kommentilla.

4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu post it-lapulla ja toivo että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.


                            Jaan tämän eteenpäin vain yhdelle.Suosikkiblogeja mulla on enemmänkin mutta epäilen jo useimmilla tämän kiertäneen.Onpa varmaan tälläkin jo jääkaapin ovi näitä lappuja täynnä mutta silläkin uhalla post it-lappu menee Voikukkapeltoon. Kun käytte kurkkaamssa tuoreimman postauksen, hymyilette varmasti :) Edit. Voitto löytyy  "Makasiinin remppaa"-postauksesta :)

Pohjoisen flikalta  sain myös ♥



                             Kiitos Riikka ♥

                            Päätän raporttini tähän.Näihin kuviin ja tunnelmiin, ilman sen kummempia jakoja.

                           Muistakaa antaa ohjeita remonttiin.    



                       

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kirpillä piti käydä

Otsikon lentävä lause on meidän perheen sisäpiirin vitsi.Meidän armas iltatähtemmehän on jo äidinmaidosta ( jota nautiskeli 3-v. asti) imenyt itseensä tavan käydä kirpparilla.Mukula ei ollu varmaan vielä kahtakaan vuotta ( tytsy oppi tosi aikaisin puhumaan) kun oli huutanut isälleen auton takapenkiltä "Kirpillä piti käydä!!!" Ei auttanu isän kun kääntä nokka kohti kirppistä.
Kirppistely onkin harvoja meidän perheen yhteisiä harrastuksia veneilyn ja caravaanailun ohella.

Eilen sitten piti meijän kirpillä käydä kun isäkin sattui olemaan kotosalla.Myös kierrätyskeskus tarkistettiin ja hyviä löytöjä tehtiin.

Ensin muutama löytö jotka eivät kuitenkaan lähteneet mukaani.


Maalaisromanttiseen kotiin olisi ollut vaaka ja vähän isompaa mallia.Muistan kun lapsena harvoin pääsi Helvin kauppaan isän mukaan niin siellä oli tuollainen. Hinta 80 e.



Vaakan ostajaa olisi voinut miellyttää myös nämä tuolit joita oli 2 kpl. Oli ne kyllä minustakin kivat,olisin voinut melkein ostaa ja maalata valkoiseksi.Terassilla sitten olisin istuskellut rinsessan kanssa ja siemaillut muumi limpparia.Hinta 35 e/ kpl.




Kierrätyksessä retrovalaisin 12 e. Kruunukytkentä?



Sitten nähdään kotiin kannetut tavarat.Pari peittoa ja mitä ihmettä,turkoosi ja keltakukkainen??
Alimmaisena ihana tikattu parisängyn peitto josta tuli ihan valkoinen 95 asteen pesussa.Nippa nappa mahtui 7 kg koneeseen. Pääsen eroon tuosta satiinisesta peitosta johon tarttuu korppukantapäät kiinni.
Nämä kolme peittoa maksoivat yhteensä 1,50 e kierrätyksessä.



Eurolla paketti tauluja.Ensin suunnittelin maalaavani jollain hillitymmällä värillä muta nämähän onkin kivoja.




Pienempi retrovalaisin lähti mukaan 5 e hintaan.




Neuleliivi herkullisilla väreillä.Niin, taas värejä?? 1,50 e.




 Kesäksi paituli 1,50 e.




           Ruokailuvälineteline ja tomaattien kasvatuspänikät. Arabian ja Hemtexin lautasia.



 Lukemista. Kirja vanhoista lehdistä on mielenkinntoinen, joka vuodelta on oma sivu.Ensin ajattelin käyttää lehtiä tuunauksiin vaan eihän noita raaski.Pitää ainakin lukea ne ensin.



    Pyykkikoriksi rottinkia ja laukku joka nielee kaiken mahdollisen.Tuonne mahtuu
          pieni akkukonekin :)


  Löysin vielä etsimäni eli pystynaulakon josta tuli katuvalot olkkariin.Meillä kun ei täällä korvessa semmosia ole niin tein ite.



    Ahdistin lampun nurkkaan, on meno rinsessalla joskus niin villiä että siinä saattaa katuvalot kaatuilla. Nurkassa näkyy myös johtojemma.Kissa on melkein purrut nämäkin poikki.


Ensi viikoksi luvataan lämmintä.Jes!! Terassi on muuttunut talven aikana kaatopaikaksi kun ovesta on sinne työnnetty kaikki vanhoista laminaateista lähtien.Siivottavaa olisi ja mielessä on myös idiksiä terassin ja muunkin pihan kunnostamista.Jos kuitenkin vielä ensi viikko nautitaan siitä mahdollisesta lämmöstä ja toukokuu kun armollisesti saapuu niin voisi pistää hösseliksi :) Vai mitä ? :)






torstai 11. huhtikuuta 2013

Veskin pikatuunaus

Löysin aivan mahtavan idean tapetointiin  Ilonan blogista . Ihan sen enempää lupaa kysymättä otin idean itselleni koska tämähän on aivan minulle tehty!

Kiitos Ilona kovasti vinkistä ja pikkasen minä sitä juttua vielä kehittelin :)






                           Eli tapettia tulostellen.
                           Tarvikkeemme ovat tulostin,laminointilaite, sakset ja liimaa.




                              Ei tuo hylly aivan noin kiero ole.
                              Kuvien muokkauksen kautta laitettiin musta sauma laattojen väliin.


                                      
                                 " Laatat" laminoitiin pesunkestäviksi.



                                              Lähikuvat ei meinannu onnistua ei sitten millään.




                                          Pohja oli aiemmin maalattu pesun kestävällä maalilla
                                         mutta oli jotenkin karhea. Nyt luuttu kulkee luistavasti.