sunnuntai 29. joulukuuta 2013

No nyt mahtuu

 

Koppi-keittiössäni oli liian pieni pöytä.Pöydän virkaahan teki tuunaamani pyökki-hirvitys ( "Lankku" pöytä ). Eihän pöydässä mitään muuta vikaa kuin auttamattomasti liian pieni.Nenät vastakkain siinä istuttiin ja syötiin.Kippoja ja kappoja sai koko ajan siirrellä ja etsiä niille paikkaa.Hermot menee vähemmästäkin.

Jotenkin olin ajatellut ettei köökkiin mahdu isompaa pöytää.No pakko mahtua ku on vihitty vaimitensemeni...

Ja isompi pöytä mahtui ihan hyvin.Samalla totesin myös vanhan lainalaisuuden todeksi : pieneen tilaan ei kannata laittaa pieniä kalusteita,ne pienentää tilaa entisestään.Tulee nukkekoti-efekti.Keittöhän suureni ainakin parilla neliöllä uuden pöydän myötä.Pöydän koko on 130x80.

Ja jälleen kerran kiitetään ja kumarretaan kierrätyskeskuksen suuntaan.15 eurolla sain pöydän ja ystävällinen myyjä oli jopa irroittanut jalat valmiiksi kuljetusta varten :)



  Pöydän maalaaminen valkoiseksi oli tietysti heti mielessäni muuta kunnon mäntysuopapesun jälkeen en tarttunutkaan heti pensseliin.Sehän näyttää ihan mukavan talonpoikaiselta mustavalkoisessa seurassa.




  Ja jos ja kun suunnitelmieni mukaan lattia vaihtuu valkoiseksi lankkulattiaksi niin pöytähän ei kun komistuu.Tasot vaihtuvat myös taatusti.Hyvä etten ole jo tarttunut dc-fixiin...



  Kaukaa katsottuna pöytä näyttää siistiltä mutta lähempi tarkastelu paljastaa totuuden.Kovasti siinä on syöty ja lusikaakin hakattu sapuskan toivossa.






  Mutta tämähän on taas niin tätä päivää.Minun ei tarvinnut tarttua kettinkeihin ja kirveisiin saadakseni itselleni rouhean pöydän.Jälleen kerran käynti kierrärissä riitti :)

Olo joulun jälkeen on kutakuinkin sama kuin viimeisen kuvan tontulla.Röyh....


torstai 19. joulukuuta 2013

Keittiöni on Koppi



Keittö on monesti kodin sydän.Tämä sydän on jotenkin kitukasvuinen.Liekö kärsinyt vajaatoiminnasta vai synnynäinen vika...

No kyllähän tämä on ihan alkuperäisen kokoinen.Eihän ne keittiöt 50-luvulla kovin suuria olleet.Remonttia on tehty; oviaukko ruokailuhuoneeseen suljettu,puuhella poistettu ja kaapistot,seinät ja lattiat uusittu.

Keittiöni on siis kutsumanimeltään Koppi.Olen kyllä ymmärtänyt ettei kaikilla maailman ihmisillä ole keittiötä laisinkaan joten lopetan narisemisen ja haaveilemisen isosta tupakeittiöstä leivinuunineen.




  Pienen keittiön etuja on että kaikki on lähellä.Jääkaappi on kaikkia sääntöjä vastaan asennettu hellan viereen.Mutta kyllä siitä on kätevä syytää makkaraa pannuun ja sipulia perään.Laitteiden välissä on kuitenkin kaksi levyä joten ei ne jäätelöt nyt ihan sulamaan pääse.Vesipiste on myös askeleen päässä.










   Kätevä vävy asensi mulle uuden keittiöhanan.Kyllä se ammattilaiselta käyttää hyvin :) Entinenkin toimi mutta oli jo niin nihkeä että koko tiskipöytä meinasi nousta mukana hanaa avattaessa.Ikealainen komistus toimii kuin unelma.




   Työtason väri ei ole ihan ykkös-suosikki.Ei taida olla koko listalla.Saa nähdä , kauanko tuota jaksan katsella.Jotain kiiltävää valkoista haaveilen tilalle.




  Mutta hankalin tuunattava on ikkuna.Keittiössä on vain yksi pieni ikkuna.Siitä ei hirveästi päivä pääse paistamaan.Varsinkin kun se ei tähän aikaan vuodesta edes paista.Korkeilla sivuverhoilla ja peräkamarista siirretyllä ikkunapeilillä yritän hämätä itseäni.







Mutta yläkuvassa olevan seinän ajattelin kaataa.Tai no, en ihan yksin vaan jos ensi kesänä palkkaisin jonkun raksamiehen asialle.Vitriiniseinän takana on yläkertaan menevä portaikko ja seinän poistaminen avartaisi keittiötä hurjasti ja toisi valoa.Kaappitilan menetys ei minua kirpaise,ulkoseinää vasten voi laittaa sitten vaikka muutaman avohyllyn.Kaappien virkahan on vain kerätä turhanpäiväistä roinaa.




Ruskeat ja keltaiset tapetit menevät vaihtoon.Vähän jo piti nurkasta kokeilla irtoamisprosenttia.Hyvin ainakin tuosta lähti irti.



                                                                                    Tähän suunnitellaan tiedotus-aiheista seinää.



   Ulko-ovi on parin pitkän loikan päässä.Tiivistin oven tiivistelistalla eikä siitä vedä tippaakaan.Pystyin siten poistamaan hankalan välioven.Ovea kun oli hyvä pitää auki suurinpiirtein aina jotta pesutilojen kosteus pääsee haihtumaan alakerrasta.Kellariin mennään siis tähtimaton oikealta puolelta.


Lopuksi vielä kierrätyskeskus retostelua.Pöydän ympäriltä puuttui pari tuolia ja tänään ne löytyivät kierräristä.Justiin oikian väriset.Keposet,ehjät, keinonahkapehmustetut.Kuvassa näkyvät ruokaroiskeet on helppo pyyhkäistä pois.Ja juu,juuttuu paljaat reidet kiinni :)





                                                                                                 Hyvä Koppi se on.Minun Koppi.



lauantai 14. joulukuuta 2013

Lämmintä ylle



Ensimmäiset joululahjat ostettiin tänään.Merkillisesti ajoittuivat ostokset 15. päivän tienoille...
 Seurana maailman paras esikoinen.Kasseihin sujahti sitä ja tätä.
Itsellekin muutaman lahjan ostin, mm. keski-ikäiselle äidille hyvin sopivat boyfriend-malliset,valmiiksi revityt farkut ja pipoja lastenosastolta.Aika huimaava tajuta ettei mun tarvi miettiä mitä muut sanoo.Minähän voin ostaa ihan semmoset housut ku ite haluan :)
No joo, ne farkut ei ole se lämmin ylle vaan jyskin alelaarin turkoosi torkkupeitto.Mielelläni tästä 5 e pulitin.Joku mulle tuommosen virkkasi vitosella...








                                Muissa kodeissa kai näihin aikoihin kääriydytään punaiseen,meillä näköjään pysytään enemmän kokoomuksen väreissä...






                                                                             No mutta onhan mulla näitä hyasinttejä.



                                                                                                Ja punainen kynttilä.



    Huomenna meinaan mennä kaatamaan kuusen.Ihan luvan kanssa.On kai mulla ny sen verran mehtää että yhden kuusen sieltä löytää.Pakkasherra saa luvan väistyä mun ja sahan tieltä.




maanantai 9. joulukuuta 2013

Tuoli takan sytyttäjälle



Pakkanen paukkuu nurkissa.Jokainen sähköpatterin napsahdus kirpaisee kukkaroa.

Kipaisu pihan perälle ja klapia pönttöuuniin.Mukava lämpö alkaa virrata huoneeseen.

Takan edessä on mukava lämmitellä ja miettiä syntyjä syviä tulen ääntä kunnellen.Kirpparilta lähti mukaan sopiva tuoli takan edessä istuskelua varten.Jotenkin mulla tulee tuolista mieleen seitsemän pientä kääpiötä...tai Kultakutri ja kolme karhua...




                                                              Rottinkinorsu lämmittelee myös takapuoltansa takan vieressä.







                 Tuoli oli valmiiksi maalattu minulle sopivaan puolihuolimattomaan tyyliin jollain mattamaalilla.Ja mitat ovat 4-vuotiaalle sopivat.Pieni kaunotar kevensi kukkaroa 25 e.Minusta ei yhtään paha.Tuoli on kuitenkin hyvin vankka ja kestää istua muidenkin kuin 4-vuotiaitten.

                           


                                                                                              Joulun tuoksua tuli tähänkin torppaan.

torstai 5. joulukuuta 2013

Peräkamarin kalustaminen



Keskikerroksen peräkamari,alkuperäinen ruokailuhuone, sai lopultakin itsensä järjestykseen.Huoneeseen koottiin allekirjoittaneen toimesta Jyskin 221x201 kokoinen vaatekaappi.

Kaappiin mahtuvat minun ja rinsessan käyttövaatteet ja sieltä on ilo valkata päälle pantavaa kun oma puolisko avautuu kerralla kokonaan nähtäville.Kaapin kokoaminen oli oma projektinsa;ei ihan yhdessä illassa valmistunut ja muutama ärräpääkin taisi tulla lausuttua...mutta niin vaan muija löi kaapin pystyyn,ihan ite.

Huoneeseen mahdutettiin myös perintösohva ja kierräristä jatkettava pöytä.Siinä me voidaan porukalla tyttöjen kaa tuunailla ja askarrella.Keittiön verhotkin odottaa ompelemista.To do-lista tuntuu olevan loputon...

Mutta tästä olohuoneen jatkeena olevasta huoneesta ole oikein onnellinen.Nukkumiseen käytämme yläkerran kamaria ja tänne voi sitten aamulla hipsiä pukeutumaan ja lukemaan lehteä kahvikupposen ääressä.Huone on vielä oikein mukavan lämminkin vaikka patteri ei ole ollenkaan päällä.Mukava seinänaapuri lämmitää ahkerasti takkaa ja hormi kulkee nurkassa :) Ja tokihan olohuoneen pönttöuunin lämpö leviää myös huoneeseen.



   En oikein tiedä,tykkäänkö tuosta mustavalkoisesta tapetista vai en.Ainakin se on niin levoton ettei seinälle voi laittaa mitään muuta,esim. hyllyä tai tauluja.






                                                                    Vanhasta keittiönkaapin ovesta tehty ristikkopeili sopii hyvin harmaalle seinälle.



        Sohvasängyn maalaamista olen miettinyt.Ruskea sävy kyllästyttää,jos maalaisin mustaksi.Sohva otti muutossa aikalailla osumaa,ei nimittäin meinannut mahtua ovesta sisään.





                                                                                          Nurkkaan ahdistin talossa olleet pari kaappia.



                                         Kierrätyskeskuksen pöytä oli löytö.Täyttä puuta ja kaksi jatkopalaa löytyy alta joten sopii ääreen tarvittaessa isompikin porukka.



                                                                                              Näkymä sohvasängyltä olohuoneeseen.

       
                                                                                                                  Ja olohuoneesta peräkamariin.
                                                                  Ruskea seinä on jo saanut tappotuomion ja uusi tapetti odottaa.





                                                                         Myrskylyhtyyn tungin valonauhan.On vähän turvallisempi näin kuin lamppuöljyn kanssa.



                                                                                                                                     Iltalukemista.


                                                                                               Ja peräkamarihan näytti alunperin tältä.