keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hölläilijän ruokapöytä


On otettu täällä lunkisti.Tämä elämä meinaan.Entisestä suorittajasta on kehittymässä hyvä nautiskelija.Mihinkään ei ole kiire,mitään ei ole pakko tehdä,asiat rullaa eteenpäin.Voipi vaikka kaksi tuntia maata nurmikolla,haaveilla ja ajatella asioita ja ottaa siinä samalla torkut.Välillä kyllä epäilen jo että näenkö jotain ihan h****tin pitkää unta.Jos näin,niin älkää herättäkö; on tää niin hyvä uni...

Lunkin hölläilijän oli kuitenkin jotain tehtävä keittiön pöydälle.Vanha lakkapinta meni niin huonoksi ettei sitä viittiny enää katella.Joka kupista ja kiposta jäi jälki pöytään.Eikun pöytä läheiselle verstaalle ja hiomaan.Hyvillä vehkeillä pöydän kansi oli helppo puhdistaa puupinnalle.Jalat tyydyin vain karhentamaan.

Käsittelyvaihtoehtoja oli muutama.Entinen kellastunut mänty oli ihan kiva mutta siinä homman edetessä päätin kuitenkin luopua siitä sävystä.Olisinhan voinut lakata pöydän sävytetyllä lakalla entiselleen.Muita vaihtoehtoja olisi ollut ruskea ja musta....valkoinen vei kuitenkin voiton.Keittiöönhän on jo hankittuna uusi työtaso ja sen värin mukaan täytyi mennä.Tasoa ei ole vielä asennettu.




  Pöydän jalat, alaosan ja kannen reunan maalasin Helmi-kalustemaalilla.Itse kannen lakkasin kolmeen kertaan valkeaksi sävytetyllä Kiva-kalustelakalla.Puun syyt jäivät mukavasti näkyviin.




   Pari viikkoa täytyy pöytää varoa ja suojata pöytä tableteilla.Kalustelakka saavuttaa lopullisen kovuutensa vasta sitten.















                                                   Vielä sitä kellastunutta mäntyä huushollista.Yläkerran portaiden suhteen ei ole suunnitelmia.



                                                         Ja ennen-kuva jossa näkyvät oikein mainiosti kuumien astioiden jättämät jäljet.