sunnuntai 29. joulukuuta 2013

No nyt mahtuu

 

Koppi-keittiössäni oli liian pieni pöytä.Pöydän virkaahan teki tuunaamani pyökki-hirvitys ( "Lankku" pöytä ). Eihän pöydässä mitään muuta vikaa kuin auttamattomasti liian pieni.Nenät vastakkain siinä istuttiin ja syötiin.Kippoja ja kappoja sai koko ajan siirrellä ja etsiä niille paikkaa.Hermot menee vähemmästäkin.

Jotenkin olin ajatellut ettei köökkiin mahdu isompaa pöytää.No pakko mahtua ku on vihitty vaimitensemeni...

Ja isompi pöytä mahtui ihan hyvin.Samalla totesin myös vanhan lainalaisuuden todeksi : pieneen tilaan ei kannata laittaa pieniä kalusteita,ne pienentää tilaa entisestään.Tulee nukkekoti-efekti.Keittöhän suureni ainakin parilla neliöllä uuden pöydän myötä.Pöydän koko on 130x80.

Ja jälleen kerran kiitetään ja kumarretaan kierrätyskeskuksen suuntaan.15 eurolla sain pöydän ja ystävällinen myyjä oli jopa irroittanut jalat valmiiksi kuljetusta varten :)  Pöydän maalaaminen valkoiseksi oli tietysti heti mielessäni muuta kunnon mäntysuopapesun jälkeen en tarttunutkaan heti pensseliin.Sehän näyttää ihan mukavan talonpoikaiselta mustavalkoisessa seurassa.
  Ja jos ja kun suunnitelmieni mukaan lattia vaihtuu valkoiseksi lankkulattiaksi niin pöytähän ei kun komistuu.Tasot vaihtuvat myös taatusti.Hyvä etten ole jo tarttunut dc-fixiin...  Kaukaa katsottuna pöytä näyttää siistiltä mutta lähempi tarkastelu paljastaa totuuden.Kovasti siinä on syöty ja lusikaakin hakattu sapuskan toivossa.


  Mutta tämähän on taas niin tätä päivää.Minun ei tarvinnut tarttua kettinkeihin ja kirveisiin saadakseni itselleni rouhean pöydän.Jälleen kerran käynti kierrärissä riitti :)

Olo joulun jälkeen on kutakuinkin sama kuin viimeisen kuvan tontulla.Röyh....


40 kommenttia:

 1. Hihhii, samanlainen tonttuolo täälläkin pyhistä :) Ja pieni pöytä ON ärsyttävä, minunkin käämit kärvähti vanhassa kodissamme olleeseen pikkupöytään. Nyt on mahtavaa, kun saa olla leveästi oiiiikkei n ison pöydän äärellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontulla on kyllä aika lohnakka sohvalla röhnöttämis-asento :D

   Voi kun mullakin mahtus oiiiiiikein iso pöytä tähän mutta keskikokoon on nyt tyytyminen.Olisihan se mukava lukea lehteä,selata läppäriä ja ja syödä samaan aikaan semmosen ison ääressä :/

   Poista
 2. Mä olen aina sanonut samaa, ei pieniä huonekaluja pieneen tilaan jos vaan isompi mahtuu!
  Mutta..........maalaa vaan valkoiseksi....toi on niin....mäntyä :/
  Tai no, omashan on :) - ja se nyt on vaan tunnettu tosiasia, että minä ja mänty ei ollla kavereita. Joskus oltiin, mutta se aika meni.
  Mä taidankin poistua oman kaksmetrisen pöytäni ääreen syömään paistettuaja pottuja paistetun kinkun kanssa. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin jo kirjoittaa tuohon valmiiksi että Pepi maalaisi tän heti valkoiseksi kun se ei tykkää männystä.En minäkään oikeasti tykkää mutta mä nyt uskottelen itselleni että tämä on hyvä näin... voihan tässä loppupelissä käydä niin että tartun sutiin.Kun ei se lattiaremppakaan ole kirkossa kuulutettu ja tuon lattian kanssa pöytä riitelee kyllä melko kovaäänisesti.Katotaan nyt..

   Kyllä siellä kelpaa herkutella kaksimetrisen ääressä :)

   Poista
  2. Mitä sie oikein kupeksit :)
   Täällä jo odotellaan ihan innolla jotta mihin lopputulemaan olet päätynyt!
   Ja mulla se parimetrinen (entinen mänty)pöytä on muuten sama kuin Voikukkapellossa, että hyvin se männyn sutimine onnistuu tavalla jos toisellakin....

   Kyllä me niin aletaan toisemme täällä tuntea :D

   Poista
  3. En kupeksi mittää,on tässä tilanne päällä koko ajan :)

   Ai sullakin on se pöytä samaa sarjaa.Sehän onkin jo ehtinyt saada useamman kerroksen maalia...Ja kyllä se nykyinen on minusta paras.

   Poista
 3. Pöytä on hieno ja täyttä puutakin näkyy olevan...ei mikään rååttalainen rimpula! Ja mukavan rouheakin on....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuta se on tosiaan eikä lastulevyä :) Siihenhän rouheus passaa oikein hyvin.Lastulevypöydässä vähän eri juttu ;)

   Poista
 4. Hieno pöytä ja sopii hyvin keittiöösi, muutenkin siellä niin ihanan kodikas meininki, kivat sunnuntaiat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Hyvin se sinne sopii!Näin se mieli muuttuu,vielä joku aika sitten en suurin surminkaan olisi ottanut moista mäntypöytää huusholliini...

   Poista
 5. Mun mielestä ei tarttis maalata :). Kyllä maailmaan mäntyä mahtuu vai miten se nyt menikään se just keksimäni vanha suomalainen sananlasku..
  Tai ainakin itse ajattelen, että jos maalaa, niin sit ne kolot melkein tarttis tasottaa, koska ne ei siinä uudessa valkosessa enää näyttäiskään niin rouheilta, vaan enempi häiritseviltä. Luulisin..
  Mutta siis koska kyseessä olet sinä, en oletakaan, että täällä pystyis mielipiteillään vaikuttamaan suuntaan tai toiseen :D. Ootellaan vaan ja katotaan, kuinka pöydän kävi vai kävikö kuinkaan..

  Sun pitäis jo saada siltä kierräriltä joku ahkerimman asiakkaan diplomi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman mäntyä ja pettuleipää olisi meidän katajainen kainuun kansa kuollut nälkään :)Että oikein hyvä mäntypöytä.Ja olet varmasti ihan oikeassa tuossa että valkoisessa ne kolot tulisi eri tavalla näkyviin.

   Kyllä sinä hyvin minut tunnet...:D Ihan turha tosiaan mitään neuvoja yrittää antaa,teen kuitenkin niinkuin itse haluan.Mutta täytyy myöntää erilaisten mielipiteiden pistävän hieman kuitenkin miettimään ja punnitsemaan eri vaihtoehtoja :)

   No helkkari,kohta varmaan maakuntalehdessä komeilen vuoden kierrättäjänä.Kyllä sellainen kunnia kelpaisi :)

   Poista
 6. Täälläkin on tuollaiset tonttumaiset tunnelmat :D

  Hyvä löytö taas. Mä maalaisin tuon mustalla ja valkoisella kaksiväriseksi tuolien mukaan.
  Mut jännityksellä jään odottamaan miten tässä käy ;)

  Onnea ja kaikkea hyvää Ani alkavalle vuodelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin maalaus-vaihtoehto kuulostaa tosi hyvältä! Minä jään myös jännityksellä seuraamaan tilannetta ;)

   Kaikkea hyvää myös sinulle Laura <3

   Poista
 7. Tuo tonttufiilis oli kyllä niin meikäläiseenkin sopiva vielä' toissapäivänä! :D
  Nyt ollaan sit kaks päivää vejetty hernekeittoo napaan ja sekin jo tympii (tai se kinkun jämä siinä enemmänkin)
  Miusta tuo siun lattia on niin kivan värinen, että jätä siihen ennemmin koskemata?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattian värihän ei varmaan olekaan se suurin ongelma,lähinnä en tykkää tuosta laminaatista ja sen alla olevasta narisevasta lastulevystä.Haluaisin aidot puulattiat.Täytyy vaan olla hilloa aika paljon jos siihen ryhtyy :/

   Hernekeitto on hyvää.Jälkimainingit ei :)

   Poista
 8. Niin ja ihanaa loppuvuotta ja vielä parempaa uutta sellaista!! :)

  VastaaPoista
 9. Morot sinne kivaan koppiin! Hyvältä näyttää! Mitenkäs sattuikin taas, että tuo siun pöytäs on meidän ison ruokapöydän pikkusisko ;D Mäntyhirvitykseni sai aikanaan harmaan antiikkipetsin kanteensa ja jalkoihin kiiltävän maalin. Tykätty on... että jos mänty joskus/pian alkaa tökkimään, niin onhan niitä muitakin maaleja keksitty kuin valkoinen ;) Mutta senhän sie kyllä kätevänä emäntänä tiiätkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taasko se sattu niin!? Ja tiijätkö mitä,mulla on koko ajan etsinnässä uusi sohvapöytä.Katohan vaan, ei kahta ilman kolmatta...kävin jo blogistasi katsomassa että millainen sohvapöytä meille tulee :D

   Jos jotain tuohon pöytään alan laittamaan niin mihinkään hiontahommiin ei nyt pysty.Jäisi kesään.Lakattuhan tuo on alkujaan että valkolakka olisi vissiin ainut vaihtoehto.Peittävyys lienee heikkoa..Sun pöytä näyttää tosi hyvältä.Luulen että minullekin mäntykyllästyminen tulee jossain vaiheessa :) Sitten tarttee emännän tehä jotain.

   Poista
 10. Pieni pöytä on sympaattinen, suurempi käytännöllinen :)

  Tuossa pöydässä ei olisi valkoinen kuultava lakka yhtään pöllömpi... Jos tykkää :) Ei olisi niin valkoinen, mutta olisi kuitenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :)

   Valkoinen kuultava lakka kuulostava parhaalta vaihtoehdolta.Peittäisiköhän pari kerrosta tuon männyn värin?

   Poista
 11. Hieno pöytä, älä vaan maalaa! Samanlainen tonttumainen olo täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa,saapi nähdä kuinka käy :) Ihmeesti sitä on vielä säästytty maalamiselta.

   Poista
 12. Huippu tuo viimeisen kuvan tonttu, juuri tuolta tuntuu. Hyvä pöytä on noinkin. Maalaa vasta sen lattiarempan jälkeen, jos vielä sitten siltä tuntuu. Mukavaa vuoden vaihtumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nyt vaikuttaa siltä että pöydän maalaamisella ei ole kiirettä.Olen niin tyytyväinen kun on tilaa pöydällä.

   Mukavaa uutta vuotta sinne naapuri pitäjään!

   Poista
 13. Minullakin olotila kuin tuolla tontulla :p Tänään sentään selvisin lenkille, vähän lihaa liikkeelle ;) Kylläpä olet edullisen pöydän löytänyt ja sopii hyvin koppiisi. Värikin on hyvä, meiltäkin löytyy puunvärejä ja ihan hienoja ne ovat. Eriparisuus luo särmää ja sitähän sitä aina sisustaessaan pyrkii luomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkkeily on kyllä nyt aikamoista hiihtämistä kun on niin liukasta :/ Illalla vedin kunnolla selälleen pihalla mutta onneksi ei särkyny paikat...

   Himpun verran vaaleampi saisi olla tuo kansi.Hiomakone olisi oiva apu tähän vaivaan.Jaksasko??

   Poista
 14. Hyvä havainto tuo tilan tunnun tekeminen isommilla huonekaluilla. Lisäsin eilen illallisjuhlia varten ruokailutilan pöytään yli metrisen jatkeen ja koko tila näyttää isommalta isomman pöydän myötä. No, harmi, ettei se käy pysyväisratkaisuksi, mutta sama havainto siis.

  Kyllä oli hauskasti kirjoitettu juttu, tästä tuli hyvälle tuulelle. Välillä saa tosiaan urakoida kalusteiden kuluneisuuden eteen. Onnittelut hyvästä, edullisesta ja helposta löydöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Aina työvoitto jos joku huomaa huumorintapaista rivienvälistä :) On tuota kurjuutta maailmassa niin paljon että mie yritän nyt tätä "sisustusblogia" edes ylläpitää ilman vakavuutta ;)

   Tämän talon entiset asukkaat piipahti täällä ja olivat ihmeissään miten tilat tuntuu ihan eriltä kun ne on kalustettu eri tavalla.Varsinkin valkoisten sohvien vaikutusta ihailivat.Itsellä heillä oli tummat sohvat.

   Poista
 15. Hieno pöytälöytö! Hyvää uutta vuotta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ja oikein hyvää uutta vuotta sinullekin! :)

   Poista
 16. Hyvää uutta vuotta sinne Kajjjaaniin!

  VastaaPoista
 17. Hyvää Uutta Vuotta Ani! Huippu löytö tuo pöytä, ihan totta ettei näytä yhtään liian isolta tuonne :) Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna,myös teille Hyvää Uutta Vuotta!

   Ja yhtään kertaa en ole vielä törmännyt pöydän kulmaan :)

   Poista
 18. Kierrätyskeskukset on parhautta. :) Hyvä kun löytyi juuri sopiva pöytä teille!
  Edellisessä postauksessa oli kuva jossa näkyi teidän suunnalla oleva valkea maa!! Aivan hassua,täällä ei edes enää muista että on talvi,todella! Sitä havahtuu kun näkee kuva,et nythän on tammikuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskeskus on kyllä minulle = huonekaluliike :) Ainut mitä en ostaisi sieltä on sohva tai jokin runkopatjasänky... Ja nopea täytyy olla ostopäätöksissään.Jos jäät miettimään,ei tavaraa huomenna enää ole.Vain nopeat elävät :)

   Lumi on siitä kuvasta vähentynyt kovasti mutta kyllä sitä vielä vähän on.Enpä muista näin lauhaa ja vähälumista vuodenvaihdetta..

   Poista
 19. Oi olipas mukavaa löytää tänne blogiisi! Jäänkin heti ihastumaan kauniiseen kotiisi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)