keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ei niin tavallinen - vessani  Talostani löytyy kaksi vessaa.Tavallinen ja ns. silppuri-wc.

Jälkimmäisen asennukseen ei tarvita viemäriputkia just siihen kohtaan mihin pytty halutaan vaan silputtu huuhtelujäte pumpataan putkea pitkin viemäriin. Huuhtelujätettä voidaan pumpata eteenpäin jopa 100 metriä vaakatasossa tai 6 metriä ylöspäin, jonka jälkeen se johdetaan normaaliin viermäröintiputkeen, jätesäiliöön tms.

Hiphurraa, mikä keksintö! Vessa vaikka makkarin nurkkaan jos on semmosta vaivaa yöllä.

Keskikerroksessa meillä on kuitenkin ihan perinteisesti toimiva vessa.Muutenpa se ei olekaan ihan perinteinen.   Seinän alaosa on laatoitettu samalla isolla laatalla kuin keittiön välitila.Yläosaan on lätkitty jokin laasti suoraan entisen laatoituksen päälle.Entinen omistaja ei osannut sanoa mistä laastista on kyse mutta joku lukija voisi vaikka tietää...??
Pinta on karkea ja tuoksuu vienosti sementille.Pintaan on tehty hieno kuviointi.Tykkään kovasti laastiseinästä mutta hiuslakan käyttö on vessassa kielletty.Tuota pintaa ei niin vain luututa...
 Nurkkaan on askarreltu mittojen mukaan hyllykkö joka jatkuu lattiaan saakka.Alahyllyillä säilytetään vessapaperia ja tason alla on myös roskis.

Taso onkin minun käsialaani.Altaan alla oli vain pieni allaskaappi eikä mitään laskutilaa.Tarviihan naisihminen nyt huusissa paikan puteleille.Ostin Tokmannilta 2,50 e mdf-levyn,leikkasin siitä kuviosahalla altaan alaosan kokoisen palasen pois ja työnsin paikoilleen allaskaapin päälle.Kiinnitin allaskaappiin kulmaraudoilla.Peilin alle ruuvailin entisen reelinkitanko+ritilähylly-tyylisen ratkaisun tilalle ladonseinälauta-hyllyn.

Hyllyn alle otin keittiöstä liiketunnistimella toimivan valaisimen.Ei tarvi räpsytellä varsinaista valaisinta joka onkin muuten heinäseipäästä tehty.                                                                                                       Katto on tehty laminaatista.

  Minun on eka pyyhe.

 
 

                                                  Mutta varmuuden vuoksi ovikyltti lupaa muidenkin asioida huoneessa.45 kommenttia:

 1. No eipä tosiaan mikään ihan standardiveski :D
  Veikkaan, että laasti on ihan tavallista saneerauslaastia (oisko jääny yli siinä kohtaa, kun laatat oli laitettu seinään?), mutta luulohan ei siis oo tiedon väärtti..
  Näyttää vaan kovasti samanlaiselta kuin meidän pikkuveskin seinä, josta laatat päätti ottaa ja tipahtaa, kun vaihdettiin ovenkarmit.
  Kellarissa me muuten käytettiin vuosia vuosia sitten ihan tavallista laastia seiniin, kun ei raskittu ostaa mitään Tikkurilan Tunto-juttuja silloin. Kuvioitiin lastalla ja maalattiin sen jälkeen jollain ihan perusmaalilla halutun väriseksi ja siihen päälle siveltiin Taika helmiäislasyyria. Yllättävän
  hieno tuli. (Ajattelin vaan, että jos sunkin laastiseinä olis maalattu, niin ei imasis lakkaa huokosiin. Mutta eipähän se maalattuna tietty enää samalta näytä).

  Heinäseiväsvalaisin on kiva. Ottaisin sellasen itsekin mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saneerauslastia minäkin veikkasin.

   Mullahan on työn alla kellarissa yksi seinä ja pikkasen olen niitä muitakin seiniä pähkinyt että tarttis tehdä jotain...Tämä työn alla oleva seinä on maanvastainen ja siihen pitäisi olla jokin hengittävä laasti ja kuuklen perusteella tiilitasoite olisi hyvä.Sen siihen epätasaisesti ajattelin lätkiä ja maalata hengittävällä maalilla päälle.Entinen lohkeileva tasoite pitäisi vaan ensin kokonaan poistaa.Pölyistä ja tympeää hommaa...Jotenkin muistelen lukeneeni ettei saneerauslaasti hengitä...oikaiskoon joku jos on parempaa tietoa.Teillä se kellari taitaa hengittää ulospäin kerran on jo vuosia pysyneet laastit ja maalit seinässä?

   Poista
 2. No eipä ole tavallinen vaan on kyllä aika hieno...ja sinä oot kyllä taitava käsistäsi, kun tuosta vaan teit tasonkin vessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina,ei tässä paljon taitoa vaadittu.No kuviosahan kanssa pitää tietysti olla aina varovainen ettei sormet irtoile :D

   Poista
 3. Laastiasiantuntijanainen tässä moi! =) Juu, kyllä Annukka on oikeassa eli ihan perus-Vetonittihan tuossa on kyseessä. Aika "artsu" on kyllä ollut ote laastin vetäjällä. Melko taiteellinenhan tuo koko veski on... ei ainakaan kovin minimalistinen ;) Ton laastiosuuden voisi hioa santapaperilla sileäksi ja maalata. Sitten voisi suihkia lakkaakin mielin määrin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin,löytyihän se ekspertti!!
   Miten se on tuon Vetonitin kanssa,hengittääkö se ? ks. keskustelu Annukan kans ^

   Juu ei ole säästelty kuvioiden suhteen :D Kyllä mä vähän sitä hiomista ja valkoiseksi maalaamista olen ajatellut muttei ole vielä ajankohtainen.Ja tulisihan siihen vähitellen luja pinta kun Elnettiä urakalla suihkittais teinin kans =D

   Poista
  2. No niin... perun elvistelyni. En tiedä Vetonitin hengittävyydestä mittään! Yritin tässä epätoivoisesti haeskella infoa, mutta en pikaisella tutkailulla tullut hullua hurskaammaksi. Että näin - kiitos avusta mulle... ;D))

   Poista
  3. Täytyy nyt sitten varmaan luottaa rautakaupan asiantuntemukseen kunhan sitä tasoitetta hakemaan lähden :) Sementtipohjaisia nuo näkyy molemmat olevan,sekä tt että saneerauslaasti... Tänks enivei :)

   Poista
 4. Kyllä on hieno ja tunnelmallinen vessa.

  VastaaPoista
 5. No onpa! Aika rouhee :)
  Miksei kukaan o keksinyt muuten sellaista lakkaa mikä ei leviäis pitkin seiniä? Kaikkea turhempaakin keksitään! Jatkuvasti saa olla allasta, peiliä ja tasoja jynssäämässä...onneks seuraavassa kodissa on parveke, mä taidan seurata siskon jalanjälkiä ja alkaa suihkuttelmaan lakat siellä :)
  ( ja kauhullla odotan tulevaa pientä kylppäriä...mihin ihmeeseen mahtuu kaikki se mikä nyt on noin viidessä neliössä :0 )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisessä kodissa likat suhuutti lakkaa eteisen peilin edessä ennen kouluun lähtöä.Vähitellen siihen kohti kehittyi luistinrata kun laminaatti sai lakkakerroksen...Sai jynssätä.
   Tuo mun huussi on tosi kompakti,olisiko semmonen 1,5 neliöö...tuota tason alle jäävää tilaa ajattelin vielä ottaa käyttöön.Vaikka kyllähän tämä mulle riittää,teinillä on alhaalla oma vessa ja kodinhoitohuone peileineen...

   Poista
 6. Mä tykkään ihan hirmu paljon tuosta seinästä. Lisäksi kiinnitin huomiota heinäseipäästä tehtyyn valaisimeen. WAU! Haluun kanssa. Laastiasiaan en osaa sen enempää sanoa, mutta komppaan Annukkaa ja Voikukkapeltoa. Meillä tuolla saneerauslaatilla vedetty keittiön välitila ja maalattu päälle. Kestää hyvin pyyhkiä ja pestä. Maalaus tehtiin lujamaalilla. Mutta hengittävyydestä en myöskään osaa vastata... Maalaaminen tietysti noin rouhealle pinnalle voi olla haastavaa, eli ehkä vaatii sen hiomisen ensin tvs... Ja voithan maalata sen tuon nykyisen väriseksi jos muuten tuo maanläheisyys ja rouheus ihastuttaa etkä halua valkoista. Sillä saisi ainakin sen tunteen edes pikkaisen säilymään vaikka pintaa pikkaisen hioisikin. Olipa hankalasti selitetty, mutta ehkä ymmärsit. Tai sitten et. Mutta kivaa iltaa kuitenkin :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin selitetty,heti ymmärsin näin aamutuimaankin :) Maalaamista voisin harkita,tykkään tuosta rouheasta pinnasta niin sen voisin säästää.Muistinkin monia koteja joissa on tätä laastiseinää välitiloissa, mm. teillä,siinähän se kyllä vaatii tasaisen maalipinnan.

   Heinäseiväsvalaisin on helposti toteutettavan näköinen: harmaaseen lautaan on porattu aukot ledeille ja lauta on kehystetty halkaistuilla heinäseipäillä.Kiinnitys tässä tapauksessa kettingeillä kattoon.

   Mukavaa torstaipäivää sinne,täällä on kipakka -22 asteen pakkanen.

   Poista
 7. Hieno seinä vessassa, tykkään!!! Ja muutenkin tyylikäs wc :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari,moni vieras on ihastellut vessaa :) Ja tuo alempi valo tuo vessaan jännästi lisää kolmiulotteisuutta ja tilaa,muutenhan tämä on aika kompakti :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos,sitä tässä asunnossa kyllä piisaa useammassa kohti :) Ja kun minä tässä pääsen vauhtiin niin voi tulla lisääkin omaperäisyyttä...

   Poista
 9. En lakkaa ihmettelemästä… oot sä melkoinen.
  Kuviosahallakin pistät tuosta noin vaan. Hieno tuli! Ja kätevä. Pitää toki purkeille olla tilaa :)

  Toi silppurivessajuttu oli mulle ihan uusi. Kätevä. Miltä se näyttää? Ihan tavalliselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuviosahaa on tosi helppo käyttää kun muistaa varoa sormia :D Mittasin tarkasti altaan aluksen ja tein ensin paperille kaavan poistettavasta palasta.Tämä kannattaa tehdä huolellisesti.Helposti tulee muuten rumaa jälkeä kun aukko on liian iso tai mutkittelee tai sitten ottaa jostain kohti kiinni eikä levy solahdakaan paikoilleen.Olin tehnyt vastaavaa ennenkin...

   Silppurivessa näyttää ihan tavalliselle,se silppurilaatikko on siellä pytyn takana,pytyn ja seinän välissä.Tässä vessassa on sitten ehdoton sääntö että pyttyyn vain sitä ihteensä,yksikin pumpulipuikko saa silppurin tukkoon.

   Poista
 10. Tärkeille asioille tietysti komeat systeemit :) Hiano!!!

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen kompleksi.

  Mä tykkään tuosta heinäseiväshyllysydeemistä!

  Juu ja meiltä löytyy niinikään wc:n ovista nuo molemmat "taaperot pissillä" ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan niitä seipäitä taisi ollakin vaikka muille jakaa... :) Jutalle tuolla ylempänä jo selitinkin kuinka se on tehty eli eikun lamppua rakentamaan!

   Mun pitäs saada se tyttö jostain,mistähän tuon löytäs??

   Poista
 12. Huikea tunnelma välittyi kuvienkin kautta! Tuli vain mieleeni, että tuon wc:n oven taakse taitaa kertyä jonoa, sillä eihän tuolta malttaisi tulla pois ihan heti! Meillä onkin vielä toisen wc:n ehostus edessä, joten jospa sinne loihtisi jotain vastaavaa tunnelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muutaman kerran on joutunut hätistelemään edellistä asioijaa pois :D

   Kiva jos sait vinkkiä omaan vessaasi!

   Poista
 13. No on kyllä erilainen, komia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komia on just oikea sana,semmonen maskuliininen tää on eli just mun makuun.Kaukana hempeästä :D

   Poista
 14. no nyt on vessa kohillaan :) hieno ! persoonallinen !

  VastaaPoista
 15. Toi laasti on upea! Pitääkin esitellä tämä miehelle, josko tuo kävisi meillekin yhteen kohtaan ;). Muutenkin tykkään, kivoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Senja!
   Helppohan tämä laastiseinä on ainakin toteuttaa tai ainakin helpompi kuin laatoitus :)Kiva jos sait ideoita itsellesi!

   Poista
 16. Siis voi ei - niin ihana ja omaperäinen wc!! Sulla sitä riittää ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti Jane!
   Edellinen asukas saa kyllä kunnian tämän vessan toteuksesta,mä vaan pikkusen viilailin :)

   Poista
 17. Tykkään ihan hulluna!!! Tosi upea ja yksilöllinen wc<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!
   Tykkään kans,mua miellyttää tällainen rouhea,maskuliininen sisustus :)

   Poista
 18. Tykkään rouheasta tunnelmasta ja kekseliäistä ratkaisuistasi! Laasti näyttäis ainakin näin kuvien perusteella saneerauslaastilta. Se nyt ainakin tarttuu vanhojen laattojen päälle varmasti. Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Hyvin se tuntuu kiinni olevan,jostain reunasta vähän rapisee :)

   Poista
 19. Mäkin tykkään, näyttää ihanan erilaiselta ja rosoiselta! Hienoja yksityiskohtia :) Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!
   Ihastuin kyllä vessaan heti ensisilmäyksellä ja niin on moni muukin tehnyt :) Kunnia edelliselle asukkaalle kun on panostanut tämänkin huoneen tunnelmaan !

   Poista
 20. Tuossa vessassa on kyllä tunnelmaa :) Ja kätevä seinähylly!
  Sinulla ei varmaan muuten ole siellä uudessa kodissa tekemistä, niin nakkasin haasteella ;) En nyt äkkiseltään löytänyt, että oletko jo kyseiseen haasteeseen osallistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole yhtään mitään tekemistä,päivät pitkät pyörittelen peukaloita ja haukottelen...
   Ja löydöksesi on ihan oikea,en ole osallistunut kun olen maailman huonoin vastaamaan haasteisiin.Esitänkin tässä julkisen anteeksipyynnön kaikilta jotka on mulle haasteen laittaneet ja tämä vötky on jättänyt niihin vastaamatta.. :/
   Pahoin pelkään M että sunkin haaste joutuu sinne samaan jonoon missä ne edellisetkin lojuu.Kiitos kuitenkin !

   Poista
 21. Heippa! Meillä kun on kalkkitiilitalo niin täytyy olla hengittävä pinta. Vedettiin makkarin ja khh seinät kipsilaastilla. On pysyny tosi hyvin paikoillaan ja hengittää. Jättää hieman rosoisen pinnan ja uskoisin, että kuviointiki onnistuis sikälimikäli semmosta haluais tehä. Tosi helppo työstää. Sitä meille aikanaan suositeltiin, ku ei haluttu ihan sileetä pintaa ja pinta oli sen verran epätasasta, että piti saada laasti jota voi vetää paksummanki kerroksen. Keittiössä taas, ku on sileät seinät niin vedettiin kipsilaasti alle ja hienotasote päälle. Hyvin pysyy!
  Käyppä pikavierailulla blogissani siellä on sulle tunnustus! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!
   Tuo kipsilaasti kuulostaa juuri oikealta tuotteelta koska siinä kellarin seinässä on epätasaisuutta ja johonkin kohti pitäisi saada paksumpi kerros.Ja saa tulla rouhean epätasainen,en pyri tässäkään täydellisyyteen :)
   Kiitos tunnustuksesta,lämmitti mukavasti mieltä näin pakkasella :)

   Poista
 22. Apua mikä vessa!!!! Olis niin mun näköinen!! Meillä vessaremppa eessä...
  Saneerauslaasti on tuttua meillekkin, edellisessä kämpässä keittiön seinä roiskittiin sillä

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)