perjantai 29. maaliskuuta 2013

Keittiöprinsessa

Pääsiäisen kunniaksi löysin itsestäni master chefin. Tai ainakin itse kuvittelen niin.
Eihän niistä noista paistoksista koskaan tule sellaisia kuin ohjeen kuvissa on mutta hyvin ovat maistuneet.

Ensin suolaista.
Bongasin Voikukapellon blogista lämminsavulohimuffinsien ohjeen.Siis täältä.
Eihän mulla tietenkään ole tuollaista muffinivuokaa,taajaman marketissa olisi kyllä ollut sellainen 8 euron hintaan mutta ei lähtenyt mukaan.Yritän aina oikoa vähän joka asiassa mutkat suoriksi ja niinpä tein tämän piirakkavuokaan.Ei kait siinä,hyvin paistui,maistui jne.








Samasta osoitteesta löysin myös mokkapalaohjeen.Meillä on aina rakastettu mokkapaloja, sekä lapset että aikuiset.Kokeilinpa sitten tätä ohjetta.






Kupsakkaa piirakkaa tulikin,sisällä oli kyllä semmosia ihmeellisiä salakäytäviä...?
Kun nuo kolme palaa tuosta pistelen ja mämmiä kyytipojaksi niin alkaa olla verensokeri kohillaan.


Pääsiäiskoristelu on suoritettu tällä välin rinsessan toimesta.





Tämän hellyttävän, poikani tekemän noita-akan pelastin.Hältä on vissiin otettu verinäyte nenästä.





Mitä te muut syötte pääsiäisenä tai ylipäätänsä? Uudet ruoka-ohjeet aina tervetulleita kun tuntuu että aina noita samoja vaan pyörittelee.Otathan huomioon kokin vajavaiset taidot sekä ass-markettimme rajallisen tarjonnan.Kyllä mä lukea osaan että ei siinä mittää...Etukäteen jonkun toimesta koklatut ohjeet on aina hyviä,yleensä mulla menee pieleen kun alan jotain randomia vääntämään jostain Yhteishyvästä.

Kiitos jo etukäteen ohjeiden tulvasta! :)
 



16 kommenttia:

  1. Hehee, hiukan repeilin sun jutuillesi. Verinäyte nenästä ja kupsakkaa piirakkaa ;D)) Salakäytäviä oli minullakin - mistähän lie tulevat? Tänä aamuna tein mokkapalat de luxen sekä sitruunatortun, joka täytyy varmaan jakaa, jos onnistuu, ja huomenaamulla vuorossa ovat lohipiirakat. Ei itselle sentään, vaan ristiäisiin ovat menossa lauantaiksi ;)
    Lohipiirakkasi näytti toooosi hyvältä. Nyt on nälkä!
    Mullakin on pääsiäisruokapuoli vähän hakusessa (en oikein keksi mitään uutta), ja onneksi pääsenkin äidin ruokapöytään herkuttelemaan.
    Iloista & aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan itse Pääkokille noista hyvistä ohjeista! :) Huomasin de luxe ohjeen mutta en lähtenyt siihen, olisikohan ollut jo liikaa kikkailua mulle... ?Arvaan että vievät kielen mennessään kun tämä normi torttukin oli suussa sulavaa.
      Sitruunatorttu kuulostaa hyvälle,laitahan ohjetta eetteriin!
      Mukavaa pitkänperjantain iltaa sinnekin:)

      Poista
  2. Ihanat herkut, tein itsekin juuri lohipiirakkaa. Oikein aurinkoista ja makoisaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoa onkin piisannut koko päivän ja herkkuja myös.Piipahdettiin anopin kahvipöydässä ja sehän ei petä koskaan; tarjolla oli persikka-rahkatorttua ja kierrepullia.Namsk.
      Makiaa pääsiäistä sinnekin!

      Poista
  3. Nams mitä herkkuja!
    Mun lempparein pääsiäisherkku on sitruuna-marenkitorttu, on niiiin herkkua, suussasulavaa <3 Vaikkapa tällä ohjeella: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/sitruunamarenkitorttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä,täytyykin kipaista katsomaan!Kipaisin myös blogiisi lukijaksi!

      Poista
  4. Mä just nyt syön isoa kourallista hedelmätoffeita, lasagnen tein aamulla ja huitasin pakkaseen, lämpimät voileivät tuli samalla uuninlämmityksellä, niitä sitten tänään ääntä kohti ja aamulla kans....ei jää jääkaappiin mitään pilaantuvaa. Toivottavasti :)
    Pääsiäisen menü onkin sitten ihan arvoitus, alkaa jollain (epämääräisellä) lentokoneruualla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, samassa lehdessä jonka jo itse aiemmin tulit maininneeksi oli kovin tutun oloinen keittiön nurkka :)

      Poista
    2. Lasagnea ei ole tullutkaan tehtyä aikoihin,sitä vois laittaa.Ja lämppärit maistus kans.Niihin voi piilotella hyvin kaikki jämät jääkaapista.

      Ai, sä bongasit mun "piristyneen" keittiön :) Olivat pienentäneet ja leikelleet kyllä kuvaa niin että näytti ihan nukkekodilta.No,ihan mukava kirja tuolta tuli.Aika kiva oli se voittajaksi rankattu.

      Poista
  5. Meillä ei ole mitään pääsiäisruokia. Lammas on herkkua, jos saadaan kutsu toisten ruokapöytään :) Itse olen nyt ihastunut kana-rucolasalaattiin, jonka ohje löytyy omasta blogistani (Kotikeijun elämää). Myös kaikki kasvissosekeitot on suurta herkkua, kun kyytipoikana esim. tuoretta patonkia tai ruisleipää. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs tulla vierailulle blogiisi.Kana onkin meillä suosiossa.

      Porkkanakeitto ja tuore ruisleipä, se onkin tosi hyvää!
      Kiitos vierailustasi!

      Poista
  6. No mulla olis yks sellanen voikiisseli-paahtokuorrutus-kakkuohje, jos vaikka haluisit kokeilla.. :D.
    Voi tosin kolesterolit vähän kohoilla..

    Ihana noita. Senkka nenästä ja silleen. Ja koristelut on kans kivat. Mutta leipomaan en rupee, vaikka kuinka yllytät noilla herkullisilla kuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, se voikiisseli.Se kuulostaa kyllä niin herkulliselta,voisikohan sitä syödä ilman sitä paahtokakkua...?Oli meinaan niin monta kohtaa siinä valmistuksessa että luovutan suosiolla.Kolesterolit on tarkkailussa, no worries :)

      Tuo noita on mun oikea aarre.Poeka joskus ala-asteella sen rustannut,käsin ommellu paidan ja hameen rypyttänyt.Tuo ilme on varmaan sen oma ilme noitaa tehdessä :)Heiluvat sammakon silmät kruunaa kaiken.

      Kamoon,pitäähän teijänkin syödä.Vai kumipitsaako meinasit lämmittää...?

      Poista
  7. Ihanan näköinen toi lohipiirakka! Mä otan aina reseptejä talteen mut sit en ikinä jaksa toteuttaa niitä, varsinkin jos niissä on ykskin sellanen ainesosa jota en normaalisti käytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika.Kehtuuttaa lähteä ostamaan kaupasta jotain parsaa tai lampaan viulua; kauppaan kun on 10 kilsaa matkaa eikä em. aineosia edes ole siellä.
      Lohipiirakka oli just tarpeeksi yksinkertainen mulle ja mikä parasta,herkullinen!!

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)