perjantai 24. toukokuuta 2013

Ite tein

Hiplailin Ikeassa koristetyynyjä.Kauniita olivat.Paljon erilaisia kuoseja.Mutta kalliita.

Tyynyosaston vieressä oli sopivasti kangasosasto.Ja voi miten ihania kankaita! Eikä hinnatkaan pahoja.Nuorempana ompelin paljon; vaatteita itselle ja lapsille.Vähitellen kankaiden hinnat nousi niin korkealle että motivaatio ompelemiseen meni.Mutta nyt 5,90/metri ei ollut paha.Kankaat olivat myös laadukkaan ja vahvan oloisia.

Tyttärelle ostettiin verhokankaita ja itselle otin niitä tyynykankaita.Hintaa yhdelle tyynylle tuli kolme euroa.Harmaa tyyny on ommeltu kierätyskeskuksen kangaspalasta joka oli vielä edullisempi huopapalanen.Sisätyynyksi ostin sikahalpoja tyynyjä samasta firmasta; 0,90 e/kpl.Kumpaakin mustavalkoista kangasta jäi vielä palaset joista saa vielä yhden tyynyn tehtyä.






   Tuo meidän sohvan möhkäle kaipaa myös kipeästi uutta kangasta.Tyynyt saa irti ja pestyä mutta käsinojat ovat likaantuneet jo aikalailla.Vähän olen jo netistä katsellut kankaita; homma on helppo mutta aikaa vaativa.Kangasta menee varmaan 20 metriä...


Sarjassa Ite tein ,ainakin melkein,painii myös tämä taulu.Se lähti mukaan halpiksen alekorista.Maisema vetosi minuun niin paljon.Jotain tarttis vaan tehdä noille postikortille ja reunoille.





      Mustaa maalia reunoihin ja printtituloste kortin päälle.Olisin tulostanut jonkin muun kuvan mieluusti vaan muste on vähissä.Se ikuinen ongelma tulostimien kanssa..


Kodinhoitohuone sai myös "uuden" tuolin.Autotallissa on pyöriny tällaisia 50-luvun henkeen olevia jakkaroita kaksin kappalein.Molemmat heikossa hapessa.Toisen tuunasin.


                               Tämä heikompi jäi vielä virumaan henkitoreissaan.


        Toinen pelastu elävien kirjoihin.Kromisuhua jalkaan ja mustaa maalia istuinosaan.

Rouva Kivitikka antoi minulle ystävällisesti naked Truth haasteen.Lupasin antaa varoittavan esimerkin, mitä seuraa lasten hankkimisesta.Lapsia ei kai tarvi jättää tekemättä mutta älkää hankkiko sitä rojua niille kullan muruille! Meillä sattuu olemaan kolmen aiemman tyttären jäljiltä lelua...




Viikonlopuksi luvattiin edelleen kaunista ilmaa.Taitaa meillä olla veneilykauden avajaiset.Kylmä siellä järvellä silti on vielä.Villasukat jalkaan ja pomppa päälle.

Aurinkoista viikonloppua!



41 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Marianne!

      Nämä nyt oli vaan tämmöstä joka päiväistä näpertelyä :)

      Poista
  2. Siellä on Merkitty Kotka taas pistänyt tuulemaan :)
    Ennen tuli täälläkin ommeltua paljon. Ulkohaalareista lähtien poikien vaatteet. Ja sohvanpäälliset ja laskosverhot ja ihan kaikki, mutta enää ei mitään.
    Paitsi ne pussilakanaverhot.

    Tyynykankaat passaa mainiosti nykyolkkariin. Ja Ikean kankaat todellakin on paitsi järkihintaisia, myös kivoja. Kun viittis vaan ommella..

    Hyvää venekauden avajaisviikonloppua! Muista kumminkin, ettet lähde vapaana liiteleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä inhoon niin kylmää vettä että en varmaan liikahda veneestä mihinkään :)

      Niin tuli ennen ommeltua.Valmiit vaatteet ja kamppeet on nyt halvempia ja mulla tulee hartiat aika kipiäksi ompelemisesta.Ne ikean kankaat oli tosi kivoja!

      Poista
  3. Ikean kankaat on kyllä jees. Niistä on tullut jokunen tyyny ja verho ommeltua.
    Toi baarijakkara alkuperäisasussaan olis just nappi meille... Ihanan rupunen ja rapistunut - ja hieno! No on se hieno tuunattunakin, mutta silti ottaisin sen alkuperäisen ;)
    Lastenhuone näyttää tooooosi kutsuvalta, uuh... ;D)) Veneilkäähän nyt sitten niin että tuntuu... T: kade :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuunattu jakkara oli vielä sen verran iskussa että siitä jotain sai mutta tuo toinen on ihan raato.Ulkona ollu pari talvea -> istuinosa haljennut.Ruoste nyt ei niin haittaa.
      Mulle tuo oli jo liian "romuromanttinen" :D

      Joo lastenhuoneesta ei voi erehtyä että mihinkäs tilaan nyt tultiin....varo vaan hankkimasta omallesi liikaa kamoja :)

      Poista
  4. Hienoja tyynyjä oot ommellut, voiku mäkin osaisin :) Taulusta tuli kyllä hieno ja toi jakkara on tosi upee, aivan mahtava! Mukavaa viikonloppua sinne, toivottavsti ilmat on suotuisia sielläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tyynyn ompelu ei kyllä paljon taitoja vaadi.Sivusaumat ensin,tyyny sisään ja ommellaan viimeinen sivu kiinni :) Minen mitään vetskareita jaksa ommella :)

      Jakkarasta tuli vielä eläjä vaikka huonolta jo näytti :)

      Aurinkoa kyllä lupailevat!

      Poista
  5. Kiva kun otit haasteen vastaan!
    Leluja näyttää olevan mistä valita, vaikka niin se pitääkin ;-D
    Mahtavia juttuja olet tehnyt, minun suosikki oli tuo palli, WAU!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu rinsessa ei oikein ole näköjään osannut päättää että millä leikkii.Varmuuden vuoksi raahannut oikein kaksi jakkaraa lelukaapille että saa myös ylähyllyn palapelit...

      Matto on kivasti miinoitettu pienillä barbin kengillä ja muulla sälällä joka uppoaa jalkapohjaan.

      Palli lähti nyt isännältä.Kai sille jokin istuin jäi,ainakin se raato ;)

      Poista
  6. Hienoja tyynyjä olet tehnyt ja tuo jakkara on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  7. Otapas sieltä kajjjaanista se mun heponen kainaloon ja se heikkohappisempi toiseen ja liitele sinäkin tänne :D
    Mä kans niiiiiin huolisin tommottisen pallin vaikkei paikkaa oliskaan sille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satunhan se piti sillä heposella sinne ratsastaa ;) Mä pelkään kaikkia isoja elukoita vaikka eihän se sun ostama kopukka kovin suuri tainnu olla :)

      Kiitos vaan kovasti kutsusta mut mä luulen ettei mulla tule liideltyä sinne asti.Ja tuo toinen jakkara on niiiin raato että ei Pelle Pelotonkaan saisi sitä virkoamaan henkiin...

      Poista
  8. Tuo alin kuvahan on normaalia lapsiperheen arkea...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalia,normaalia,meillä ainakin ja sitähän tällä haasteella vissiin haettiin ;) Nuita kuvia ei kyllä kukaan viiti päntiönään katella että onneksi tämä haaste oli nyt tässä ja uusia ei kaivata ;)

      Poista
  9. Tuoli on minusta hieno tuollaisena raatonakin :) Miten löydätki aina tommosia erityisiä kalusteita.

    Kirpparikeiju

    www.kirpparikeijun.casablogit.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Kuule oikein heleposti löydän kun menen tuonne meidän autotalliin...
      En tiedä mistä ne on meille ilmaantuneet.No tänään tuunasin ulos penkin raadosta jonka löysin koiratarhan takaa metsästä... =D Kyllä maalla on mukavaa!!

      Kiitti vaan kehuista ja kiva kun käyt aina moikkailemassa ! :)

      Poista
  10. Kiitos!
    Minusta alkuperäisessä oli aika paljonkin vikaa :D Kai sitä katsoo eri silmällä kun aina nähnyt romujen seassa tallissa...

    Ompelu olisi kivaa jos ei ottas niin paljon hartioiden päälle :/

    VastaaPoista
  11. mie kattelin tuossa sun bannerissa tuota hauskaa lusikka kynttelikköä ! ookko liimannu lasit kiinni ? sie oot kylläjä kans semmonen keksijä-täti vailla vertaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon :) Taivuttelin lusikat muotoon ja ruuvilla kiinni lautaan.kaksi-komponentti liimalla lasit kiinni lusikkaan :)Aika monta näitä tein joulun alla ja möin.Annoin myös lahjaksi.Tunnisteella naulakko löytyy myös muita tekeleitä.
      Hah, keksijätäti =D Niin mä taidan olla :)

      Poista
  12. Siis niin hienoja olet ommellut, itsetehden sa kyllä edullisesti upeita ja uniikkeja juttuja!
    Jakkarasta tuli aikas ihana...
    Mäkin sain tuon haasteen, nyt odottelen että saan paljastaa teille kaiken kaameuden, näin siivoilujen jälkeen se ei kande kuvailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!

      Normielämäähän nämä kuvat vain on :) Sitten olisi jo menty tosi elämään jos olisin pistänyt kuvan tuosta meidän kylppäristä...Siihen ovelle loppuu pirteys ja uuden ja vanhan yhdistely ;) On pelkkää vanhaa ja kaameeta.Mutta eletään remontin toivossa...

      Mutta odotellaan niitä sun sotku kuvia seuraavaksi :)

      Poista
  13. Upeat ompelukset. Niin se vaan on, että kun itse viitsii tehdä, säästyy pitkä penni. Ihana tuo jakkara alkuperäisenä, voih vähän itken tuon alkuperäisen puun perään, mutta onhan se varmaan oikeassa käytössä noin parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kohta minä joudun entisöinti hommiin tuon toisen jakkaran kanssa :) Niin moni ihastelee sitä.Oikeesti tuo tuunattu oli niin likainen ja öljyinen että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin maalata mustaksi.Kyllä sieltä vielä onneksi puukuvio näkyy läpi :)

      Onnistuisikohan multa liimata kokoon tuota haljennutta istuinta...

      Poista
  14. Ihana jakkara - ja meitsille olisi kelvannut käyttöön ihan sellaisenaan. Patinoitunut puu ja pikkuisen hapantunut metalli on kyllä aika hieno yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on ruettava tuo toinen kunnostamaan.Tai siis korjaamaan :)Katotaan mitä siitä sitten tulee.Patinoitunut puu kelpaa mullekin mut toi sinertävä ruosteinen jalka....hmmmm..

      Poista
    2. Mitäs jos sen jalan suhuttelisi mattamustaksi, näyttäisi ihan valurautaiselta...?
      *
      Palasin vielä tuosta matosta sanomaan, että se näyttää ihan designatulta mittatilausmatolta, kun käännät toisinpäin ("häiritsevät" väriraidat katsojaan päin) ja laitat "paljaan" reunan reilusti sohvan alle. Siis jos matto on kooltaan neliskanttinen, kuten kuvan perusteella olettain? Kun edellisessä harmittelit kokoa, tuli siis siitä mieleeni... ;o)

      Poista
    3. Ehdottomasti mattamusta on parempi.Olisinkin sillä suhauttanut vaan sattu olemaan loppu.Toiseen laitan sitä jos alan kunnostamaan.

      Mattoa sohvan alle on muutkin kehoittaneet,pitänee seuraavan siivouksen yhteydessä koklata.En vielä raskinu uutta mattoa piilottaa :)

      Poista
  15. Hihiii!!! Mahtava tuo viimeinen kuva :D
    Taas on niiin upeita tuuninkeja täällä, että silmä lepää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D Siellä on taas pommi räjähtänyt neitokaisen huoneessa...Muistan kun isommat lapset aikoinaan vastaavssa tilanteessa siivosivat.Työntelivät käsillä keskeltä lattiaa romut sänkyjen ja hyllyjen alle =D

      Kiitos tuuninkeista :)

      Poista
  16. Upeita tyynyjä ja muutenkin todella kivoja tuunausjuttuja. Hauska tuo viimeinen kuva, onneksi omat lapset ovat jo ohittaneet tuon lelu iän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!

      Lelu iässä on puolensa; lasten huoneen raivaaminen on kyllä helpompaa kuin angsti- teinin kanssa eläminen =D

      Kiitos myös kommentin jättämisestä,aina ilahduttaa uudet tuttavat!

      Poista
  17. Voi miten ihania juttuja, ja wau mikä tuoli! Itse taidan päästä myös ikeaan ensi viikonloppuna, voi kun oon sitä odottanutkin, tylsää kun kaikki Ikeat on niin kaukana meiltä! Hauskaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja tervetuloa lukijaksi!
      Tylsää tosiaan kun Ikeat ja muutkin mun lempikaupat on kaukana.
      Mukavaa Ikean reissua ja samoin myös sunnuntaita! Kädet maalissa täällä taas ollaan :)

      Poista
  18. Olet kyllä taitava tekemään mahtavasti kaikkea vanhasta... upea katsella. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi,upeaa saada myös sinut lukijakseni! :)

      Tervetuloa!

      Poista
  19. Oot kyllä mahottoman taetava!
    ja muksujen huonekki näyttää "tutulta" x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marsku!

      Tuommostahan se on noiden muksujen kans.Yksikin saa aikaan moista tuhoa :)

      Poista
  20. Onpa kivat tyynyt...ja samaa mustavalkoraitaa ostin just partsin tyynyihin :) Ja mä käytän myös noita alle euron tyynyjä sisätyynyinä, ostan joka käynnillä muutaman :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kivat tyynyt tuli kankaista! Tykkäsin kovasti ikean kankaista, vahvaa ja tukevaa puuvillaa jota oli helppo ommella.

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)