torstai 19. joulukuuta 2013

Keittiöni on Koppi



Keittö on monesti kodin sydän.Tämä sydän on jotenkin kitukasvuinen.Liekö kärsinyt vajaatoiminnasta vai synnynäinen vika...

No kyllähän tämä on ihan alkuperäisen kokoinen.Eihän ne keittiöt 50-luvulla kovin suuria olleet.Remonttia on tehty; oviaukko ruokailuhuoneeseen suljettu,puuhella poistettu ja kaapistot,seinät ja lattiat uusittu.

Keittiöni on siis kutsumanimeltään Koppi.Olen kyllä ymmärtänyt ettei kaikilla maailman ihmisillä ole keittiötä laisinkaan joten lopetan narisemisen ja haaveilemisen isosta tupakeittiöstä leivinuunineen.




  Pienen keittiön etuja on että kaikki on lähellä.Jääkaappi on kaikkia sääntöjä vastaan asennettu hellan viereen.Mutta kyllä siitä on kätevä syytää makkaraa pannuun ja sipulia perään.Laitteiden välissä on kuitenkin kaksi levyä joten ei ne jäätelöt nyt ihan sulamaan pääse.Vesipiste on myös askeleen päässä.










   Kätevä vävy asensi mulle uuden keittiöhanan.Kyllä se ammattilaiselta käyttää hyvin :) Entinenkin toimi mutta oli jo niin nihkeä että koko tiskipöytä meinasi nousta mukana hanaa avattaessa.Ikealainen komistus toimii kuin unelma.




   Työtason väri ei ole ihan ykkös-suosikki.Ei taida olla koko listalla.Saa nähdä , kauanko tuota jaksan katsella.Jotain kiiltävää valkoista haaveilen tilalle.




  Mutta hankalin tuunattava on ikkuna.Keittiössä on vain yksi pieni ikkuna.Siitä ei hirveästi päivä pääse paistamaan.Varsinkin kun se ei tähän aikaan vuodesta edes paista.Korkeilla sivuverhoilla ja peräkamarista siirretyllä ikkunapeilillä yritän hämätä itseäni.







Mutta yläkuvassa olevan seinän ajattelin kaataa.Tai no, en ihan yksin vaan jos ensi kesänä palkkaisin jonkun raksamiehen asialle.Vitriiniseinän takana on yläkertaan menevä portaikko ja seinän poistaminen avartaisi keittiötä hurjasti ja toisi valoa.Kaappitilan menetys ei minua kirpaise,ulkoseinää vasten voi laittaa sitten vaikka muutaman avohyllyn.Kaappien virkahan on vain kerätä turhanpäiväistä roinaa.




Ruskeat ja keltaiset tapetit menevät vaihtoon.Vähän jo piti nurkasta kokeilla irtoamisprosenttia.Hyvin ainakin tuosta lähti irti.



                                                                                    Tähän suunnitellaan tiedotus-aiheista seinää.



   Ulko-ovi on parin pitkän loikan päässä.Tiivistin oven tiivistelistalla eikä siitä vedä tippaakaan.Pystyin siten poistamaan hankalan välioven.Ovea kun oli hyvä pitää auki suurinpiirtein aina jotta pesutilojen kosteus pääsee haihtumaan alakerrasta.Kellariin mennään siis tähtimaton oikealta puolelta.


Lopuksi vielä kierrätyskeskus retostelua.Pöydän ympäriltä puuttui pari tuolia ja tänään ne löytyivät kierräristä.Justiin oikian väriset.Keposet,ehjät, keinonahkapehmustetut.Kuvassa näkyvät ruokaroiskeet on helppo pyyhkäistä pois.Ja juu,juuttuu paljaat reidet kiinni :)





                                                                                                 Hyvä Koppi se on.Minun Koppi.



32 kommenttia:

  1. On kaunis koppi, Ani. Joka tapauksessa.

    Hyvä idea se seinän kaato, varmasti petraa asiaa ja turhaa sitä on tavaraa kaappeihin kerätä ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy joltain insinööriltä ensin varmistaa ettei koko talo rojahda seinän kaadon myötä niskaan :) Lämpökin pääsee sitten paremmin virtaamaan keittiiöön kun sen ilpin meinaan myös laittaa.

      Poista
  2. Oikkein simpsakka keittiö teillä :))
    Kivat nuo mustat isot laattaseinät:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simpsakka se kyllä on :) Mustat laatat on näköjään laitettu entisten kasarilaattojen päälle ja yläreunasta listat puuttuu.No en ole niin perfektionosti ja listojen perään että olisin niitä ruennut laittelemaan :) Tykkään kans mustista laatoista.

      Poista
  3. Kompakti koppi! Ja kun pöytäkin mahtuu niin kaikki hyvin, jäin vaan hymyilemään sun uusia tuoleja - ne voi kesällä olla aika hauskat :)
    Mutta ehkä siihen mennessä on jo kyllästynyt reisiä irrottelemaan tuolista ja uudistanut vähän...mä luulen "kokemuksen äänellä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ennen kesäähän ehtii tapahtua vaikka mitä ;) Nyt on kyllä ollut vähän vetämätön olo mutta eiks kohta ala kevätkausi..?

      Ja tuo on totta,kerta pöytä mahtuu niin sitä voi sanoa keittiöksi :)

      Poista
  4. Hyvä Koppi se on!
    Ehdit viedä minun kommenttini, mutta kirjoitinpa sen kuitenkin :)
    Seinänkaato voisi olla kyllä kova juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, seinän kaato kiinnostaisi kovasti. samalla pääsisin vähän tarkistamaan yläkerran portaiden muhia. haluaisn tarkistaa joka nurkan ja lattian alusen että pääsisin sinuiksi talon kanssa :)

      Poista
  5. Todella hyvä koppi onkin!
    Meillä on sellainen "käytävä" keittiö , jossa toisessa päässä on ruokailutila. Ensin en tykännyt siitä, mutta voi miten mukava se onkaan juuri siksi, että kaikki on lähellä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ehdoton plussa tuossa keittiössä pyöriessä että kaikki on lähellä. pienuus ei niinkään haittaa, enempi tuo suljettu, ,pimeä tila.

      Poista
  6. Kaunis on koppi ja hei... kun olet laittanut pari levyä hellan ja jääkaapin väliin, on se ihan ok (sanoo entinen keittiösuunnittelija) ;0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin minähän en ole laittanut tässä huushollissa vielä mitään muuta kuin huone kalut paikoilleen :) tarkoitatko kuitenkin että tuo on riittvä eristys tuo kaksi levyä vai pitääkö mun vielä ahtaa kaksi levyä lisää? olipa hyvä kun saatiin asiantuntija paikalle ;)

      Poista
  7. Oikein hyvä koppi! Hieno tuo tumma laatta välitilassa ja onhan sulla huisisti kaappitilaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu on kaappitilaa hyvin :) itseasiassa muutama kaappi on vielä ihan tyhjänä.siksipä voisin ihan hyvin luopua noista lasiovellisista kaapeista saadakseni avaruutta.
      minäkin tykkään mustista laatoista vaikka ennen ajattelin mustan välitilan olevan synkkä mutta ei tämä ole sitä yhtään :)

      Poista
  8. Parempi koppi kuin kokonaan ilman :).
    Ja kodikkaaltahan toi näyttää. Joskin sun seinänkaatosuunnitelman toteuttamista alan tästä päivästä lähtien odotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä ihmisellä on hyvä olla jonninlainen keittiö olemassa. kesällä on sitten ulkoruokinta erikseen.
      kyllä mielelläni siitä seinästä eroon hankkiudun jos se vaan kohtuudella onnistuu.mutta taitaa pitää odotella kesää ensin, jotenkin tuntuu et se ulkoruokinta on sillon paikallaan :)

      Poista
  9. Mä kyllä ainakin ihastelin sun Koppia! Tuntui ihan kodin sydämeltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jane,kyllä minäkin päivä päivemmältä siellä paremmin viihdyn.Alkuun ahdistuin huoneessa melko joutuin :)

      Poista
  10. Pitkästä aikaa muistin tulla kurkkaamaan, ja näyttää kyllä että hyvin oot päässy sinuiksi uuden kodin kanssa. Tosi kodikkaan näköistä joka puolella :-) Täytyy vielä aiempaan postaukseen todeta, että maalaa vaan mustalla se ruskea puusohva, korkeakiiltoisella vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Purppura!
      Ai että,kyllä minustakin sohva olisi komea korkeakiiltoisella mustalla maalattuna! Jos nyt sitä innostun maalaamaan niin vaihtoehdot ovat musta ja valkoinen :)

      Poista
  11. Upea koppi sinulla ja seinän purkaminen on varmasti hyvä juttu. Tämänkin tilan olet osannut niin hienosti laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!
      Kun neliöitä on vähän, ei siinä paljon huonekaluja pyöritellä mutta silti kaikki sisustaminen tuntuu hankalalta.Minä kun niin tykkäisin kaikesta kauniista tavarasta mutta ei sitä tähän tilaan paljon mehdu esille;tavarapaljous söisi viimeisenkin hapen :)

      Poista
  12. Sullahan on vaikka mitä suunnitelmia. Kodikas keittiö. Meillä tehtiin viime kesänä keittiöremppa ja siinä menikin kesä ja vielä vähän syksyäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin pelkään ettei se remontti ihan yhdessä päivässä mene....lattiahan menee uusiksi sitten myös ja olenkin suunnitellut tässä että kaikki keskikerroksen lattiat otetaan auki,lisätään eristettä ja laitetaan uudet lautalattiat.Tuleepahan samalla sitten tarkistettua välipohjan kunto.Keittiön lattian avaaminen tietää stten alakaappien purkamista...että saattaa mennä jopa syksyyn :)

      Poista
  13. Ihan selkeästi kodin sydän <3 Musta on ihan mahtavaa, että vaikka sä kirjoitat monen asian olevan kesken/ muuttuvan, niin ihan valmiilta näyttää. Oot jopa laittanut taulut seinälle, vaikka tapetit vaihtuu. On niin kotoisaa, eikä kolkon kesken eräistä :)

    Mulla on kolmessa viimeisessä kodissa ollut keittiökomero ja pöytä olohuoneen puolella. Se sopii mulle. Ei tarvitse olla ihan vimpanpäälle siivottuna valmistamisen jäljet ja kaikki on käden ulottuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :)
      Minä en vissiin siedä keskeneräisyyttä...taulut tietysti seinälle ja tapetinkin meinaan vaihtaa tuohon pois lähtevään seinään tässä vielä :) Vaikkei siinä mitään järkeä olekaan :D

      Se etu tuossa tosiaan on että kaikki on käden ulottuvilla eikä tarvi juosta ympäri keittiötä tavaroiden perässä.Paras olisikin iso keittiö jossa olisi pieni keitto nurkkaus ja hurjasti tilaa ympärillä ja iso pöytä :)

      Poista
  14. Sinulla on jo niin kodikkaan näköistä vaikka vasta muutit uuteen kotiin. Seinän kaato on varmasti hyvä idea! Mukavaa Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Toivottavasti se on myös insinöörin mielestä hyvä idea.harmittaa kyllä sitten jos sanotaan ettei seinää voi kaataa :/

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään yleensä tällaisista projekteista.Ainahan se pieni pelko on että löytyy jotain yllättävää ja remontti laajenee mutta elämässä pitää ottaa riskejä :)

      Poista
  16. Kaunis blogi ja kaunis koppi sinulle!
    Kyllähän tuolla kelpaa sapuskaa laitella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hanne ja tervetuloa lukijaksi!
      No joo,laitteleehan siellä sapuskat :) Mutta kyllä olkkarin sohva vetää sitten heti puoleensa ;)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)