keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hölläilijän ruokapöytä


On otettu täällä lunkisti.Tämä elämä meinaan.Entisestä suorittajasta on kehittymässä hyvä nautiskelija.Mihinkään ei ole kiire,mitään ei ole pakko tehdä,asiat rullaa eteenpäin.Voipi vaikka kaksi tuntia maata nurmikolla,haaveilla ja ajatella asioita ja ottaa siinä samalla torkut.Välillä kyllä epäilen jo että näenkö jotain ihan h****tin pitkää unta.Jos näin,niin älkää herättäkö; on tää niin hyvä uni...

Lunkin hölläilijän oli kuitenkin jotain tehtävä keittiön pöydälle.Vanha lakkapinta meni niin huonoksi ettei sitä viittiny enää katella.Joka kupista ja kiposta jäi jälki pöytään.Eikun pöytä läheiselle verstaalle ja hiomaan.Hyvillä vehkeillä pöydän kansi oli helppo puhdistaa puupinnalle.Jalat tyydyin vain karhentamaan.

Käsittelyvaihtoehtoja oli muutama.Entinen kellastunut mänty oli ihan kiva mutta siinä homman edetessä päätin kuitenkin luopua siitä sävystä.Olisinhan voinut lakata pöydän sävytetyllä lakalla entiselleen.Muita vaihtoehtoja olisi ollut ruskea ja musta....valkoinen vei kuitenkin voiton.Keittiöönhän on jo hankittuna uusi työtaso ja sen värin mukaan täytyi mennä.Tasoa ei ole vielä asennettu.




  Pöydän jalat, alaosan ja kannen reunan maalasin Helmi-kalustemaalilla.Itse kannen lakkasin kolmeen kertaan valkeaksi sävytetyllä Kiva-kalustelakalla.Puun syyt jäivät mukavasti näkyviin.




   Pari viikkoa täytyy pöytää varoa ja suojata pöytä tableteilla.Kalustelakka saavuttaa lopullisen kovuutensa vasta sitten.















                                                   Vielä sitä kellastunutta mäntyä huushollista.Yläkerran portaiden suhteen ei ole suunnitelmia.



                                                         Ja ennen-kuva jossa näkyvät oikein mainiosti kuumien astioiden jättämät jäljet.







30 kommenttia:

  1. Pöydästä tuli kuin uusi, kylläpäs kannatti! Ihana keittiö muutenkin, jaksan aina ihastella tuota teidän lattiaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika :)
      Kyllä itsekin olen tyytyväinen,perusteelliset pohjatyöt ja huolellinen maalaus ovat tärkeitä.Ja pöydän pinnan voin joskus jopa käsitellä uudestaan eri tavalla jos alkaa siltä tuntua :)
      Meidän lattia on ihana,myönnetään :D

      Poista
  2. Upea on pöytä,niinkuin koko köökki mutta kaikista upeinta on kuulla että asiat rullaa ja asenne on kohdillaan,se kun tahtoo olla mukavan elämän kannalta aika oleellista,siis ei se pöytä vaan asenne:) Kiva kuulla susta kuitenkin,pahaksi en pistäisi tiheämpiäkään kuulumisia vaikka onhan toi lunkius tosi jees,hyvä sä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi,eiköhän tässä kuulumisia tule kerrottua tiheämmin kunhan syksy(kin) saa :) Aika vanhaksi piti elää että oppi tuntemaan itsensä ja löysi sen elämän asenteen.No parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
      Köökissä on minunkin mielestä kaikki kohillaan,kaikkea juuri sen verran kuin tarviikin.Vielä kun sen työtason saisin paikoilleen tuolta sohvan takaa... :D

      Poista
  3. Pöytä on tosi siisti mutta mikä upea lattia teillä onkaan! Tykkään tosi paljon :)

    T. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina!
      Lattiapostauksen varmaankin löysit tuosta pari päivitystä taakse päin.Lattia on siis linoleumia ja tykkään tosi paljon.Suosittelen lämpimästi,siihen sijoitetut rahat eivät mene hukkaan :)

      Poista
  4. On tuo keittiö nyt kiva, kun tuo seinä kaadettiin. Ja pöydästä tuli hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina ja olen samaa mieltä,keittiö on sata kertaa parempi seinän kaadon jälkeen :)

      Poista
  5. Upee luomus niinkuin on koko keittkökin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!
      Ei kai tää nyt mikään luomus ole... :D tämmönen köökki vaan...Hyvin täällä on puurot ja kahvit saatu nassuun :D

      Poista
    2. No, on se jokatapauksessa upee ☺

      Poista
  6. Hienoa lukea lunkista asenteesta ja onhan tuo pöytä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko!
      Ihan itsekin olen yllättynyt kun aika yhen äkin tämän asian huomasin.Siis että en ole entiseni;ikuinen puurtaja ja suorittaja ja todellisuuden pakenija :) Olen uskaltanut alkaa elämään kuten minusta hyvältä tuntuu :)

      Poista
  7. Onnistunut tuunaus. Lattiasta sain ideaa. Olemme tekemässä remonttia 50-luvun taloon ja sinne tuollainen sopisi kuin nenä päähän. Voi olla että joudun miestä taivuttelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mervi!
      Tämäkin talo on 50-luvulta ja tiesin heti että laitatn ruutulattian keittiöön entisen laminaatin tilalle.Sopii niin hyvin!Tätä linoleumia voin suositella lämpimästi ja lattiapostauksen löydät pari päivitystä taaksepäin.Jos miestä joudut taivuttelemaan niin hinta saattaa olla semmoinen jossa joutuu käyttämään naisellisia keinoja ;) Mun ei tarvinu onneksi taivutella ketään muuta kuin timpuria

      Poista
  8. HIENO!!!! Kaunis! :)
    (ja niin piinallinen muistutus siitä, että mulla odottais samanmoinen männyn uuden elämän luominen...Mutku ei jaksa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla!
      Nyt pari päivää pöytää katselleena olen tyytyväinen värivalintaan itsekin.Valkoisena se on raikas ja keveämpi kuin entinen mäntyinen.ja en minäkään muuten olisi jaksanut hommaan rueta mutta kun oli se jo niin karmean näköinen että ei ollut enää vaihtoehtoja.Pöytäliinaa kun en oikein osaa pitää.Sillähän sen olisi piiloon saanut.
      No,Milla nyt vaan odotelee että se inspis iskee :)

      Poista
  9. Hieno tuli pöydästä!! Ja keittiösi on niin hieno ja tyylikäs<3
    Upea tuo lattia!!!!
    Ihanaa kesäaikaa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Sinä niin ihanasti aina osaat sanasi asetella <3 Tykkään minäkin tästä keittiöstä,varsinkin ilta-auringossa se pääsee oikeuksiinsa.varsinkin jos joku viittis ton ikkunan pestä.. :D
      Lattia on parasta tässä köökissä.
      Ihanaa kesää sinullekin :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Jossu!
      Tulihan siitä hyvä.Ellei jopa parempi ku entinen.Kelpaa siinä soppansa vedellä :D

      Poista
  11. Mukava kuulla susta.Just eilen mietin, ett harmi ku ei oo ollu postauksia vähään aikaan. Mutt jokaisella on omat menot eikä itselläkään postaaminen aina oo niin säännöllistä.

    Tuosta pöydästä tuli kyllä tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tirriäinen!
      Eipä ole postauksia tullut vähään aikaan.Olisi minulla aikaakin ollut mutta ei ole ollut asiaa :D Mulla kun on vähän sellainen periaate että minen mistään "paperipussi osana sisustusta" -tyylisestä hommelista ala kirjoittaa.Ketä kiinnostaa :D Mutta eiköhän tässä syksyn tullen tahti kovene.Toivottavasti.

      Poista
  12. Näyttääpä ihanan raikkaalta! Tosi kaunis keittiö muutenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellis!
      Raikas on juuri oikea sana.Nyt kun pari päivää on pöytää katseltu niin kyllä se on keveämpi ja raikkaampi ja valaisee keittiötä entisestään.Ja astiat näyttää ihan erilaiselta valkoisella pöydällä :D

      Poista
  13. Tulipa raikas lopputulos. Tykkään.

    Ja etenkin tykkään sun asenteesta. Hölläily tekee joskus hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura<3

      Asenteet täytyy olla kohillaan,ei tästä elämästä muuten mitään tule.Hyvä että sen minäkin hoksasin tässä vaiheessa :D Ja eiköhän tämä hölläily tässä lopu sitä mukaa kun loma loppuu :)

      Poista
  14. Kuukausi edellisestä postauksesta, mrrrr.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)