keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Oikeaan aikaan kierrätyksessä

Piipahdin tänään,kuten niin monena muunakin päivänä, kierrätyksessä.Ja sepä ei ollutkaan turha reissu.Oikaisin takapihan kautta  ja huomasin heti nurkalla lojuvat huonekalut.Kysäisin sisällä että ovatkohan ne tulossa vai menossa.No ovat menossa purkuun... Täh? Saat ottaa mitä haluat,kuului vielä.No minuahan ei tarvi kahta kertaa käskeä kun on kyse vanhasta romusta :) Kiertelin äkkiä sisätilat ja nappasin mukaani ikean lampunjalan.Siitäkin piti vähän tingata :) Isäntä kun kurvasi röntällä pihaan niin komensin sen ajamaan taakse ja tavarat äkkiä kyytiin.Vähän jäi harmittamaan kun ei oltu kuorma-autolla :) siihen jäi vielä 60-luvun nahkasohvat :) No ne oli kyllä huonokuntoisen näköiset mutta jossain sisustuslehdessä oli sellaiset maalattu ja ne näytti hienolta.

Tämä on juuri tyypillistä toimintaa meidän kaupungin kierrätyskeskukselle;oikeasti vanhat tavarat pannaan kaatopaikalle kun sisällä töröttää myytävänä 90-luvun lastulevyhirvityksiä.Pelastamani tavarat haisivat tosi vanhalle talolle,tuli ihan lapsuus mieleen kun käytiin mummojen luona kylässä.



Pikkulipaston annetaan nyt ensin kotiutua ja etsiä paikkaansa.Sitten miettitään,maalataanko se,kenties mustaksi tai valkoiseksi.Ei tuo nykyinenkään väri paha ole...Laatikkoon lisään vetimen kyllä joka tapauksessa.





Korituolin kanssa sama homma.Todennäköisesti sprayataan mustaksi.Tässä pientä korjausta.Punokset muutamasta kohdasta poikki,ne pikaliimalla kiinni.Istuinosa täysin ehjä ja tuoli muutenkin tosi tukeva.


Ja siinä vielä 3,5 e hintaan tingattu jalka.Varjostimen otin toisesta lampusta kotoa.Jalka on aika iso,vieressä perinteinen tulitikkuloota :) Tästä löydöstä olen myös hyvin onnellinen.



Jaahas,Rouva Kivitikka pukkaa haastetta :) No DIY-juttuja täällä piisaa.Jospa viikonloppuna ehtisin kirjoittelemaan,lauantaiksi kyllä pukkaa töitä :(



 

19 kommenttia:

  1. Waude mitä löytöjä!!! Ja ilmaiseksi, nyt olen kade ;-D
    Paikallisella kierrätyskeskuksella minäkin tänään kävin ja muutamaan kertaan olen sieltä yhtä vanhaa ruokapöydän tuolia katsonut, tänään ajattelin sen raaskia ostaa 30e, no se oli mennyt.... joten säästöä tuli.
    Onneksi olit huomannut haaseen ;-D

    VastaaPoista
  2. No kerrankin kävi hyvä mäihä :)Kiitos vain haasteesta :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavia löytöjä olet tehnyt!!Onnen tyttö! Oon muuten huomannut meidän kierrätyskeskuksessa ihan saman jutun et kunnon vanhoja huonekaluja ei näy missään,lastulevyä kyllä piisaa.Harmillista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli onni myötä! Niin, en tiedä,meneekö ne vanhat tavarat sitten jonnekin muualle vai vetääkö joku välistä.Veikkaisin jälkimmäistä...

      Poista
  4. Aivan ihana, mahtava, upea lampun jalka, ja vain 3,5 e!! Ei onnistuis tuollaiset löydöt täällä Etelä-Suomessa.

    Oikein sydäntä riipasee, kun näkee, että tuollaisia kauniita kalusteita heitetään kaatopaikalle. Me ollaan remontin yhteydessä käyty tosi usein kaatopaikalla rakennusjätettä viemässä: se määrä, mitä kalusteita ja hienoja sellaisia heitetään pois! Jätehakureissuilta lähti mukaan talven aikana tuoleja, yksi lipasto ja hienoja puulaatikoita. Mutta enhän minä voi yksin kaikkia pelastaa, enkä siellä joka päivä päivystää, joten kuinka paljon siellä menee aarteita polttouuneihin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampun jalalla oli ensin hintaa 4 e mutta ainahan pitää tingata :)Monta löytöä olen tehnyt meidän kierrätyksestä ja ajatellut aina että voi pojat kun taas hinnoittelitte vähän pieleen :)

      Minä niin kans haluaisin sinne kikselle päästä tonkimaan mutta isäntä ei oikein lämpene ajatukselle :)Sinne varmasti menee paljon hyvää tavaraa ja täällä päin on kyllä sitten vallalla sellainenkin mentaliteetti että enemmin annetaan tavaroiden homehtua mökkeihin kuin että myytäisiin jollekin :/ " Sitä ei myydä" Sitten perikunta kuskaa tavarat kaatikselle.

      Poista
  5. Sulla oli tänään hyvä päivä :) Siis ihana tuo korituolikin.... ja varsinkin sitten, kun oot sitä vähän tuunaillut.
    Olispa meilläkin täällä tuollainen kierrätyskeskus, mistä saa vaan hakee kaikkee kivaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin tänään jo ostamassa mustan suhun. Musta siitä tulee ja siihen valkoinen lampaantalja pehmikkeeksi niin avot :)
      Niin tarkoitatako ettei teillä ole kierrätystä vai ettei siellä ole ilmaisloosia? :)

      Poista
    2. No tarkoitin, että ei meillä ole tollaista IHANAA "ilmaisloossia", josta vois tehdä noin mukavia löytöjä...
      No okei, siis eihän tässä kylillä oo, ku kirppari, mut ku menee tohon lähi kaupunkiin Vaasaan, niin siellä on yhtä sun toista, mut ei mikään oo ilmaista.... ;) Joskus tuntuu, että kaikkein kauheimmastakin roinasta saat pulittaa vaikka mitä, jos aijot kotiis sen romun vetää.

      Poista
  6. Toi pöytä on oikea aarre! Ja kestää vielä pitkään. Sama täällä - kierrätyksestä ei löydy enää mitään kunnollista/kunnostettavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarre se on minustakin :) Ja todellakin kestää,ihan eri luokkaa kuin sotkan kalusteet :) Niin,mihinkähän ne vanhat tavarat oikein menee,sitä olen miettinyt...

      Poista
  7. Moi ani! Ryhdyin sinunkin blogin lukijaksi! Tää on ihana! Sulla on niin super kaunis koti, tykkään todella paljon. Tervetuloa myös minun blogiin! :) anne
    P.S. tuo pöytä on huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anne! Ja olinkin jo klikkaillut blogisi omaan suosikkilistaani :) Pöytä on tosiaan huippu ja kiltisti oli ensimmäisen yön :)

      Poista
  8. Juku mitä löytöjä! Hitsi toi pikkulipasto on i-h-a-n-a. Ja mustana tuo korituoli on ihan, kun sisustuslehdistä. ;)

    VastaaPoista
  9. Korituoli sai eilen eka kerroksen mustaa suhua.Meni koko pullo. täytyy hakea tänään toinen.Idea lähtikin siitä mielikuvasta joka sullakin tuntuu olevan ;)Ja lipasto on ihana.En vieläkään ole osannut päättää,maalaanko sen. Olisiko sulla visioita ? :)

    VastaaPoista
  10. Löysin tänne jotain kiertotietä ja jäin saman tien lukijaksi, kiva blogi sulla :)

    VastaaPoista
  11. Hienoja löytöjä! Minipöytä on kiva, ja korituoli varmasti hieno juuri mustaksi maalattuna. Ja lampunjalka erityisen hieno ;), minulla kun on juuri samanlainen, paitsi mustaksihan sekin piti vetää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole raaskinut lamppuja maalata :)

      Pöytä ja korituoli löytyvät omista postauksistaan tuolta myöhemmin :)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)