lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kunnostettu String Muuttaessani tähän taloon, löysin leikkimökin ulkoseinään ruuvatun String-hyllyn.Aitoa ja alkuperäistä 60-luvun kamaa. Hyllylevyt olivat tietynkin jo mennyttä kalua ja sivuelementitkin olivat kärsineet ulkoilmasta.Muutamasta kohti valkoinen pinnoite oli karissut ja ruostetta pukannut tilalle.Näin silti hyllyssä mahdollisuuden.
  String on ollut työn alla jo monta viikkoa.Jostain syystä luovuus on ollut hukassa ja intoa ei ole riittänyt.Mutta kyllä hivenen hampaat irvessä tehty työ kannatti.Lopputulos on mielestäni aika onnistunut.


                                                                                               Saanko esitellä: puoliksi aito String

Sivuelementit maalasin Spray-maalilla.Ei mitenkään helppo homma, ritilöitten pyöritteleminen puolelta toiselle oli aika hankalaa.Hiukan on huonoja kohtia jäänytkin.

Kuvassa ovat alkuperäiset, muoviset kiinnittimet.Niitähän oli vain 8 kpl koska hyllyjä oli vain kaksi.Minusta kuitenkin hyllyjä piti olla kolme,kyseessä ei ole mikään Pocket koska elementin korkeus on 76 cm.

Sain hankittua itselleni kaksi uutta kannatinta.Ja Stringiä myyvät liikkeet olisivat myyneet lisääkin mutta String oli tiukkana eikä myynyt osia tällaisiin projekteihin.Hyllyistä ei saisi tehdä omia versioita.Mikähän mua nyt odottaa kun tällaisen rikoksen olen tehnyt....haastemies ovella varmaan eräänä päivänä.
  Tässä uudet kannattimet jotka sain ILMAISEKSI ja LAHJANA nimeltä mainitsemattomalta taholta.Kyseeessä ei ole blogiyhteistyö vaan pyytetön hyväsydämisyys kannattimien lahjoittajan taholta. Kiitos vielä kerran!

Hyllylevyt ovat Ikeasta tilatut puuhyllyt.Kannattimia varten porasin hyllyihin reiät ja maalasin hyllyt mustaksi Futura 40 Aqua puolikiiltävällä kalustemaalilla.Ja käykää te muutkin niillä rautakauppojen alemaali-hyllyillä,sieltä tämäkin purkki oli joskus löytynyt.
                                                                Hyvä maali;vesiliukoinen,levittyi hyvin ja kuivui nopeasti.

                                                                  Kaksi kannatinta siis vielä uupuu,korvasin ne kulmakoukuilla.

  Hylly seinään vatupassin kanssa ja sitten olikin edessä se vaikein osuus.Niin monelle harmaita hiuksia tuottanut asetelman teko String-hyllyyn oli edessäni.Paineet ihan valtavat ja epäonnistumisen pelko p*******ä aloin nappailla tavaroita hyllyille.


                                                                                                                     Semmonen siitä nyt tuli.


                                                                                                       Huh, mä selvisin siitä hengissä.
                                                                                                       HEI vaan sullekin ja hauskaa viikonloppua!PS. Vinkiksi muille että jos Googlella etsitte kuvia Stringistä niin kannattaa laittaa siihen se -hylly...

                                                                                                     

31 kommenttia:

 1. Tulipa kiva. :) Ehdottomasti vaivan arvoinen projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,oli vaivan arvoinen.Eikä siinä nyt loppujen lopuksi ollut niin hirveästi vaivaa.Joskus on vaan vaikeaa saada itsensä syttymään.

   Poista
 2. Hienot stringit on sulla ny =D) Kyllä kannatti näperrellä.
  Voinpa vaan kuvitella, että herra String on tiukkaa kaveria tuunausprojektien suhteen. Sanot sitten sille haastemiehelle, että se oli jo näin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on =D

   Juu niin sanon että ihan tämmösenä löysin pihan perältä,minkäs minä sille voin jos joku oli tuunaillut ja sitten hylännyt pusikkoon...Löytäjä saa pitää.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mulla ei ollutkaan yhtään seinällä olevaa hyllyä koko talossa (tajusin tämän nyt vasta itsekin).Asia korjattu :)

   Poista
 4. Johan on tiukkaa, ikinä oo nähnyt noita missään, vain täällä blogeissa. Vajavaiseksi on jäänyt sivistys :D Hienosti mahtuu kolmekin hyllyä tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,kovasti pahoittelivat sitä että eivät voi myydä noita osia.Minun olisi pitänyt ostaa hyllyt niin sitten olisi tulleet kannattimet mukana.Olisinpa voinut niin vaikka tehdäkin mutta nyt tehtiin näin :)

   Kahdella hyllyllä olisi ollut liian harva.

   Poista
 5. Tuo kulmakoukku vinkki tulikin tarpeeseen,mulla oottaa wanna be-stringritilät toimeen tarttumista,omastani tulee kylläkin sellanen lattiamalli,siis jos nyt joskus tartun tuumasta toimeen:)
  Hieno tuli sun hyllystäs ja vallankin sommittelusta,vaivan väärtti todellakin niinkuin tuolla aiemminkin todettiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään piti minunkin tuijottaa rautakaupassa hyllyjä ennenkuin katse osui kulmakoukkuihin.Yhtään sopivaa kannatinta ei löytynyt mistään.Mutta nuo koukuthan ovat ihan mainiot.Porasin niillekin reiät,tuollainen levy tahtoo lähteä halkeamaan jos siihen ruuvataan.

   Nyt vaan tuumasta toimeen sielläkin kun olen ratkaissut yhden esteen tieltäsi :)

   Kiitos,kiitos,sommittelu ei tod ole mun vahvin puoli...hirveen vaikeeta hommaa :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos,tykkään kyllä itsekin! Jos joskus saan keittiöstä yhden seinän pois,voisi tämä hylly muuttaa sinne avohyllyksi :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!! :)

   Hylly näyttää tosiaan hyvältä.Jopa paremmalta kuin kuvien Stringit.Yllätyin itsekin :) Voisin hankkia näitä vaikka lisää...

   Poista
 8. Tulipa kaunis hylly...minun lapsuudenkodissa -60-luvulla oli tuollainen"kirjahylly"mihinkähän sekin on joutunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia peruja on tämäkin :) Luulisin että tämä hylly on ollut keittiössä.Sinne laittaisin tämän nytkin jos sopisi..

   Poista
 9. Kiitos vinkistä ☺

  Tosi upee tuunattu stringhylly!! Absolutely perfect for you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :) Et sitten lennä seljällesi niinkuin minulle meinas käydä...

   Kiitos! Valkoisena sama hylly sopisi teillekin ;)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!

   Vaikka ihan aito ei olekaan niin ei se paljon häviä ;)

   Poista
 11. Tulipa todella upea lopputulos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija!
   En ole ihan varma että mitä matskua hyllyt aidoissa Stringeissä ovat mutta tykkään kyllä tosi paljon noista puisista hyllyistä.Kahteen kertaan maalasin ja puukuvio jäi vielä mukavasti näkyviin.Ikean hyllyt olivat lisäksi naurettavan halvat.

   Poista
 12. Upea löytö, upea tuunaus ja upea lopputulos! Hyvä sinä :)
  Et vielä liisteriä keittele...

  Ja sille herra Stringillehän voi tarpeen tullen sanoa, että kiss my as. ...string? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus! :)
   Vellit on vielä keittämättä ja tapetitkin ostamatta...taidan ennemmin sutia maalia seiniin,vaikka sitä mustaa jonnekin.Ostin nimittäin jo mustan pönikän,en vaan ole keksinyt et mihin sitä alan vetelemään...

   Kiitos vinkistä vaikka tuskin tuo vaivaantuu mun stringejäni tutkailemaan...Ja voinhan mie niitä hälle sitten esitelläkin jos ihan asioikseen tulee katsomaan :)

   Poista
 13. Kuten kaikki muutkin, minäkin totean, että lopputulos on loistava - jopa alkuperäistä parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tao!
   Jos alkuperäisellä tarkoitat tuota eka kuvan raatoa niin on tää tuunattu versio kyllä parempi :)

   Poista
 14. Mun täytyy tunnustaa tässä(kin) asiassa täydellinen merkki- ja designtietämättömyyteni ja paljastaa, että jos joku olis multa muutama kuukausi sitten kysynyt, miltä String-hylly näyttää, ei olis ollu harmainta hajuakaan. Mutta sitten kun niitä alkoi tulla joka toiseen blogiin näytille, niin tuli tutuksi :). Vaan jos ihan rehellinen olen, ei ole mun mielestä kovin kummoisen näköinen hyllykkö. Etenkin jos on kallis niinkuin varmaan on.
  Että tää sun tuunaus menee kyllä mun arvoasteikolla korkeelle niitten valmiina kaupasta ostettujen yläpuolelle. Sen verran oot siihen aikaa ja vaivaa uhrannut. Ja passaa mainiosti teille justiin tommoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tämä String-hylly on ihan selkee blogi-hylly.Tai en mä tiedä, olen vain minäkin nähnyt sen tosi monessa blogissa...Ja täytyy kyllä myöntää ettei varsinkaan se pikkunen Pocket ole kovin kummoinen jossain keskellä seinää yksinään nököttämässä.Tämä isompi versio on vähän parempi,sentään jotain saa siihen mahtumaan.Ja on luonnossa eli tossa mun seinällä ihan kivan ja ilmavan näköinen.Olisin varmaan tämän hyllyn tuunannut vaikken olisi sitä Stringiksi tunnistanutkaan :)

   Harmikseni ei tästä talosta juuri muita löytöjä ole tullut esiin.Ullakolta löysin puisen seinähyllyn jonka voisin myös tuunata.Niin ja pystynaulakon joka pitäisi suhauttaa teinarin huoneeseen sopivaksi.

   Jos vaan kesällä saan tuon keittiön seinän pois niin mallaan tätä hyllyä keittiöön.Luulisin että 60-luvullakin se on ollut juuri keittiössä.

   Poista
 15. Hieno tuunaus! Tulipas hyvä mieli tätä tarinaa lukiessa. Ja tosi kiva kun sait lahjoituksena ne kaksi kiinnikettä. Täältä lähtee myös virtuaaliset kiitosajatukset lahjoittajataholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja!
   Tuon ystävällisen eleen myötä asioin tästä lähtien entistä enemmän pk-yrityksissä ;)

   Poista
 16. Vau vau vau!!! Todella hienon sait hyllystä tehtyä! Kyllä tuo hyvin pärjää kaikille ja tuon työn jälkeen vie kyllä voitonkin aidosta :) Miten ihana löytö muutenkin :)
  Ihanan vinkin olit vielä loppuun laittanut!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)