lauantai 17. elokuuta 2013

Olohuoneen pinnat kuntoon


   Viime keväänä aloitettu olohuoneen seinien kunnostus on viimein saatettu loppuun.Vanhat tapetit puolipaneelin yläpuolelta poistettiin.Tilalle tuli tasoitetapetti ja maalaus.Myös paneeli maalattiin uudestaan valkoiseksi.Takaseinälle tuli DIY-raitatapetti.

Viimeiseksi jäi tämä tv:n takana ollut seinä.Tasoitetapetti loppui tietysti tässä vaiheessa enkä todellakaan ollut innokas ostamaan uutta rulla parin metrin takia.Niinpä tein taas joka rautakauppiaan painajaisen eli kaikkia sääntöjä vastaan maalasin tapetin päälle.
Poistin toki entisen kellastuneen tapetin.Laitoin tilalle kovaa pesua kestävää Rolleria ja maalasin kaksi kertaa valkoisella päälle.Ei kupruiluja,ei niin yhtään mitään eroa tasoitetapettiin.Kukaan ei edes huomaa eroa.
Jos alustassa oli epätasaisuutta,näkyy se kummastakin, sekä tasoite- että tavallisesta tapetista läpi.Ja olen myös poistanut maalattua tapettia, se lähtee ihan samalla tavalla kuin maalaamatonkin.Ihan yhtä huonosti.

Tyytyväinen olen lopputulokseen.Valkoiset seinät toivat himpun verran valoa synkkyyteen.










Pilvinen päivä, kuvaajan unelma.

Alkukesästä askartelin ulos penkin.Otin sen nyt sisälle.Tuossapa on kätevä säilyttää
 likaisia astioita telkkaria katsellessa.




 

                    Maalasin valmiit rautajalat peltikattomaalilla mustaksi ja tein laudoista istuinosan.
                                 Valkoista maalia pintaan.



                                                           Just sopiva kaluste tähän huusholliin.













            

















              Nyt kai se on kunnossa kunnes saan jotain uutta päähäni.Tytär muuten kerran kertoi päiväkodissa jonkun pojan laittaneen päähänsä jotain liikkuvaa.Ihmettelin asiaa tovin ja kysyin että mitäs ne tädit siihen sitten sanoi? Tyttö vastasi. "No ne sano sille että mitä sun päässä oikein liikkuu kun teet tuollaista?!"

Lauantai-illan jatkoja.




40 kommenttia:

  1. Voi, että on kaunista!
    Ja tuo pekki on hieno...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina!

      Ihana kun jaksat aina jättää kommentin :) Sinuun voi aina luottaa :)

      Olin jo heivaamassa penkkiä pihan perälle kun sen päällä olleet kukkaset veteli viimeisiään.Sitten hoksasin olkkarin kaipaavan just tuommosta pitkää tasoa.Vähän vastapainoa pystyraidalle.

      Poista
  2. Tosi kiva tuo penkki. Onko penkin jalat kierrätetty jostain vanhasta?
    Meidän etupihalle passais samanlainen :)
    Ja tuo kirjaintaulu on ihana kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on otettu vanhasta risasta pekistä nuo jalat.Ne on siis kiinni toisissaan tuolta alta eli oikein tukeva ja painava systeemi on.Ruosteessahan se oli kun ulkona ollut iät ja ajat vaan peltikattomaali peitti pahimmat ja haitanneko tuo vaikka kaikki ei peitykään :)Etsit vaan jostain penkinrähjän jossa on rautajalat :)

      Kirjaintaulun teko-ohje: Otetaan parin euron taulu kierrätykestä,poistetaan tupakkia imevän Marlene Dietrichin kuva ja asennetaan tilalle halpahallin tarra-arkki :D

      Poista
  3. Missä vaiheessa säkin oot siirtynyt Indiedays Inspirationiin? Pöljällä on mennyt ohi :) Tai sit oon jo kerran onnitellut, mutta unohtanut... Varmistukseksi, onnea kuitenkin!

    Ihania kuvia, sä se kyllä osaat vaikka mitä :D Ja toi penkki on ihan mahtava! Kuumeneeko teillä toi leivinuunin pinta? Itse en oo uskaltanut uunin päälle laittaa valokuvia, koska meidän uunin pinta menee ihan tulikuumaksi kunnolla lämmitettäessä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuun alussa liityin ja et ole pöljä, en ole sitä sen erityisemmin mainostanut :)Mutta kiitos onnitteluista kuitenkin :)

      Kyllähän uuni kuumenee jos oikein kunnolla lämmittää.Kesällä ei ole kertaakaan pidetty tulta.Yhdellä pesällä ei vielä sula kuvat mutta jos sinne pariin sataan lämmittää niin esim. noissa kynttilnjaloissa ollet pitkät kynttilät vääntyi kieroon :D Aika vähän käytetään tuota uunia,kovilla pakkasilla vaan.

      Poista
  4. Kun ensimmäisen kerran kirjoitat tänne, että teit jotain valmistajan ohjeiden mukaan, niin putoan persiilleni :).
    Pidä toi animainen tyyli vaan. Hyvää jälkeä tulee.

    Noita päiväkotitarinoita olis täälläkin kerrottavana, mutta kaikkea ei kehtaa kirjoittaa. Sellanen kuitenkin, että vielä kun asuntovaunuiltiin ja yhtenä aamuna ladoin aamupalatarvikkeet (joihin kuului kokonainen sipuliteemakkarapötkö, joka oli miehen herkkua), toinen pojista (ehkä noin 4-5 v), kysyi, että "Kelle toi koiranmakkara on". "Iskälle. Se ei oo lapsille tarkoitettua". "Aijaa". Ja kun seuraavan kerran mies meni hakemaan poikaa tarhasta, tarhantätit kysyivät, että "Mitä se oikein on se kallis koiranmakkara, jota syöt itse, mutta et raski antaa lapsille.. ?"
    (Mua vähän epäilyttää kirjoittaa näitä pölökommentteja tänne, mutta kun ei oo muutakaan yhteydenpitokanavaa. Poista vaan heti, jos sun maine on vaarassa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeinhän sorruin nytkin tekemään seinät niinkuin käsketään mutta loppusuoralla poikkesin valtavirrasta :)Oon vaan huomannut että joskus on pikkasen kusetuksen ja väkisin myynnin makua noissa rautakaupoissa.Jos sellainen ihme tapahtuu että myyjä tulee tarjoamaan apua niin kieltäydyn kohteliaasti.Mie oon niin köyhä etten voi elättää kaikkia rautakauppiaita ;)Meneehän se joskus pieleen kun säveltää vaan mitä sitten :)

      Ja hei,mikä maine??? Veikkaan että ei tämä mun ploki ole mikään "järenkalu". Pidetään vaan tää linja että täällä on mukava käydä vähän naureskelemassa ;D Pistetäänkö paremmaksi...Meijän lapset oli kertoneet kylillä että iskä käy aina sätkimässä.

      Kävi siis vetämässä sätkää niinku marlene dietrich.

      Poista
  5. Hahhaa, lasten suusta...Mutta kyllä teillä on sitten kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie!

      Lapset on niin luonnollisia ja sanoo mitä ensiksi mieleen tulee :D

      Poista
  6. Oh, haukon täällä henkeäni selatessani näitä sun kuvia, ihan todella upealta näyttää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Marika!
      Kunnon siivouksen jälkeen on aina hetken paremman näköistä :)

      Poista
  7. Onpahan muuten ihanan näköistä <3

    VastaaPoista
  8. Tyylikästä ja tunnelmallista! Jotenkin kovin harkittua, mutta kodikasta. Harkittua siis siten, että kaikki sopii yhteen, ihan kaikki. Kauniita yksityiskohtia. Missä tässä on se tykkää -painike? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! :)
      Ilahdun kyllä varsinkin tuosta harkitusta :) Itsestä kyllä tuntuu usein että tämä on jonnin sortin sekatavarakauppa kun kaikki tavarat on haalittu mistä sattuu.Mutta kodikkuus on mulle ainakin tärkeää, tärkeämpää kuin tyylikkyys.

      Poista
  9. Niin ihana huusholli! Kyllä kelpaa tuossa olkkarissa rentoutua... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla!
      Meidän olkkari on parhaimmillaan tuossa tunnelmavalaistuksessa.Ei näy kaikki pölyt ja roskat niin selvästi ;)Helpompi rentoutua...:)

      Poista
  10. Eipä taas muuta ku että: Vauuuuu! ♥

    VastaaPoista
  11. Valkoinen on vain niin valkoinen ja tuo valoisuutta lisää - sille ei voi mitään :=)
    Tykkään - taas - teidän olkkarista !

    Juu ja tapetin päälle maalataan meilläkin - mitä sitä turhia höpöttämään. Hyvä siitäkin tulee !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ja onpa kiva että löytyy toinenkin tabujen rikkoja ;)Useamman kerran olen maalannut tapetin päälle ja yksikään ei ole alas tullut.Joskus joku kupruili mutta kuprut oikeni maalin kuivuttua.Se teidänkin olkkarin valkoinen tapetti antaa varmasti paljon valoa.Joskus pitää tulla sitä ihailemaan :)

      Poista
  12. On niin kaunis tuo kotisi ja kekseliäitä tuunauksia...ihan ilo lukea! :)
    /Siru

    VastaaPoista
  13. Uppeeta on, niin uppeeta! Onnistunut kokonaisuus, ihania yksityiskohtia. Tykkään tuosta isosta senkistä tosi paljon :)

    VastaaPoista
  14. Uskon johdatukseen, nyt se tuli taas toteennäytetyksi! Nimittäin pyysin tapiseeraajaa tulemaan meille lähiaikoina(juu, en siihen hommaan uskalla ryhtyä, menee viimeinenkin taivasosuus, mä vaan suhuttelen, so far - eläkkeellä sitte enemmän), pitää saada keittiön seinät uusiksi. Ja ajattelin, että saa maalata tapetin päälle, kävi miten kävi. Meillä on vuodelta 1995 olevat pestävät (ehkä) vinyylitapetit ja keittiössä niin jumalattoman monta sokkeloa, että osaan vedetään raakasti vaan maali tapetin päälle. Kukaan ei jaksa ottaa 6 metriä kaappeja pois saati tyhjentää kaikkea sitä, mikä niihin on kerääntynyt...

    Vahvistitte sinä Ani ja Aseman laidan Frouva mun aatokseni, Iso Kiitos! Ennenvanhaan meillä kotona pruukattiin välillä maalata tapetin päälle ja seinällä ne kaikki pysyivät.
    Taas on päivä pelastettu ja rahaa säästetty,
    iloisin terveisin ja hyvää viikkoa toivottaen Keekeläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No tämäpä sitten sattui sopivasti että minä JUST NYT tein tämän homman.Minussa on kyllä vähän noidan vikaa...;)

      Jos ne tapetit on vaan hyvin seinässä kiinni niin mikäpä estää maalaamasta päälle.Mahdolliset reiät ja repeämät tietysti jää näkyviin.Ja jos joskus haluat ne pinnat uudistaa niin voi vaikka levyttää uusiksi.Pääsee helpommalla kuin tapetinpoistossa.Eikä tosiaankaan mulla ainakaan ne maalatut tapetit ole olleet yhtään hankalampia poistaa kuin maalaamattomat.

      Iloa ja mukavaa remppailua teille!!

      Poista
  15. Ihanat kuvat taas ihanasta kodista. Ja tuo penkki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :)
      Penkki tuntuu saavan ihailua osakseen.Toinenkin raato olisi tuolla liiterin kupeessa :)

      Poista
  16. Upean näköistä! Kaunista ja persoonallista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! :)
      Persoonallinen on varmaan oikea sana kuvaamaan tätä huushollia.Ei ihan sotkan mainosten sivuilta ;)

      Poista
  17. Eksyin vahingossa blogiisi, hienoa! Tykkään kovasti vanhoista ja tuunatuista ja uusistakin kotisi jutuista. Laitan sut suosikkilistalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pirkko!
      Olipas mukava vahinko :) Löysin myös minäkin blogiisi.
      Tervetuloa ja toivottavasti löydät jotain luettavaa :)

      Poista
  18. Mitäs mää nyt tähän jonon jatkoksi virkkaisin... Hyvältä näyttää!! =) Tapetin maalausta on tullut harrastettua itsekin. Kai sitä on harrastettu niin kauan kuin maali ja tapetti on yhteen sopinu. Sanokoot kuka mitä tahansa - toimii ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä kun luulin että olen ainoa :)
      Onhan se vastoin ns. hyvää rakentamista mutta omaa kun tekee niin ei ole kukaan tullut valittamaan.Asunnon myyntitilanteessa ei tieten maalatut tapetit ole valtti.No sitten voidaan muutama kymppi laskea hinnasta ;)

      Poista
  19. Voi vau, miten ihania kuvia! Taas kerran. Teidän koti on niin ihanan täyteläinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jane!

      Kivasti sanottu tuo täyteläinen.Kyllähän tämä pikkasen liippaa siitä runsaastakin mutta täyteläinen on vielä hyvä :D

      Poista
  20. Huikean mahtava barokkikaappi! Ja kauniita tunnelmakuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula!
      Senkki on varmaan meidän arvokkain huonekalu.Syö sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa.En tulisi toimeen ilman sitä :)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)