torstai 7. helmikuuta 2013

Lattia suunnitelmia

Kuten tuossa vaatimattomasti edellisessä postauksessa vihjaisin,olen saamassa uudet lattiat :))))
Keittiö, olohuone ja eteinen pääsevät vasaran alle.
Laitettiin nuo kirsikan väriset kolmisauvaiset laminaatit 8 vuotta sitten ja vuosi vuodelta ne on alkaneet näyttää pahemmalta.Eniten mulla tökkii tuo kolmisauvaisuus joka on hirveen levoton.Ja on tuo värikin tuommonen kellertävän oranssi.Hyvässä kunnossa ne on että ei sen puoleen.
Minulla on kokemusta parketista,muovimatosta ja laminaatista ja täytyy sanoa että laminaatti vie voiton.Helppohoitoinen,kestävä.Huonoja puolia sitten se kopina,liukkaus ja kylmyys.
Bongasin nyt sitten Bauhausin lehdestä Parador valkotammi laminaatin tosi halvalla.
Haluan sen.Piste.





Nuo listat joutuu varmaan maalaamaan valkoiseksi.Helpompi maalata entiset kuin laittaa uudet,ei viheliäämpää hommaa kuin listoitus :/ Ja hyvät listat,ei niitä kannata pois heittää :)
Kuvittelen jo mielessäni miten homma on helppo; puran entistä pois,"aluskate" on jo valmiina ja eikun uutta tilalle.Niinköhän....

Tässä vielä  kuva erikoisparketin sivulta. Ah,niin ihanan valkoinen.Tulisi kummasti avaruutta ja valoisuutta tähän synkkyyteen :)






14 kommenttia:

  1. On se noin helppoa! Ainakin kannattaa asennoitua niin!
    Hyvän värinen tuo valkoinen ja tiedän, että listojen ja varsinkin jiirien sahaaminen on mahdottoman haasteellinen homma eli hyvä juttu monelta kannalta, jos voitte vanhoja hyödyntää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aiemmin asentanut kahteen huoneeseen yksin laminaatin muovimaton päälle,askelpehmuste tieten väliin.Hyvin sujui,silloin sain käytää sirkkeliä ;) Se laminaatti oli 6 mm vahvuista,tuo Parador on 8 mm ja matala asennuskorkeus helpottaa asennusta.
      Jiirien sahaaminen on ihan sieltä,enemmin maalaan entiset listat vaikka kolme kertaa.

      Poista
  2. Nyt mää oon niin kade. Arvaa vaan minkälaiset lattiat täältä löytyy?? Samikset tottakai.
    Halvinta mahdollista laatua. Tai siis sanotaan nyt vaan halvinta mahdollista.. Laadusta ei puhuta mitään.

    Mutta kun ei voi vaihtaa ja jos vaihtaa, niin sit menee vaihtoon keittiökin ja se on iso ja tulee isot ongelmat ja kauheet velat. Huoh. Lucky you. Aina kun harmittaa nää omat, käyn katteleen kuvia sun vaaleista uusista ihanista lattioista :)
    (Sitä mukaa kun sun esittely etenee, seurailen täällä huvitteena, mitä kaikkea muutakin samaa teiltä ja meiltä löytyy ;). Mm. tapetilla päällystetyt komeron ovet ja punainen väri nuorisolla. Ties mitä tässä vielä paljastuu).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syvä osanotto kirsikka-laminaattien vuoksi :) Laatua noissa meidän entisissä on ollut se että eihän niitä pirulaisia saa millään kulumaan pilalle että sais sen takia uudet.Nyt piti käyttää muita naisellisia keinoja... ;)
      Bauhaus tarjoaa tuota Paradoria nyt 9,90/ neliö.Se on TOSI hyvä tarjous,ei pystyneet kotikaupungin rautakaupat lähellekkään samaa joten se ajattaa Ouluun.Tarvin näihin kolmeen huoneeseen jotain 45 neliötä.Hitto säästän sen summan jostain ja oli onneksi vähän siellä vaatekaapissa :)
      Näitä meidän yhtäläisyyksiä on kyllä hauska seurata :)

      Poista
    2. Ittessään meidän laminaatit on pyökkiä, mutta se nyt ei muuta asiaa mikskään :).
      Ruma mikä ruma. Ja kolme sauvaa tottakai. Ei kai sen tyhmempiä olekaan. Paitsi tumman punaseksi päivettynyt oksamäntyponttilauta (jota meillä oli vintissä about 100 neliöö);).

      Poista
  3. On se valkoinen aina vaan valkoinen ;D

    Täällä myös havitellaan keittiöön jotain ton tyyppistä, mutta vielä on vaiheessa (eli ajatusasteella, ei vielä päätetty...tai minä oon...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikista suurin unelma olisi ollut valkoinen lautalattia mutta se jää unelmaksi.Miehet näköjään vähän vierastaa kai tuota valkoisuutta lattiassa,meilläkin vaati kypsyttelyä :)

      Poista
  4. Oon niin kateellinen nyt! Meillä on karseeta muovimattoa joka paikassa. Oon haaveillut jos ees alakertaan laitettais uudet lattiat..Vähän puhetta on ollut jos vaikka vuoden sisällä onnistuisi. Innolla seuraan kuitenkin teidän lattiaremppaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli alunperin valkoinen laatta-kuvioinen muovimatto.Kuosi oli ihan kiva mutta se meni alle 10 vuodessa pilalle.Puutalon elämisestä johtuen matto repeili vähän sieltä sun täältä.90-luvulla oli kirsikan kulta-aika mutta nyt se joutaa mennä :)

      Poista
  5. Voi, haluaisin niin kovasti valkoiset lattiat meille kotiin! Kovin olisi vain hankalasti toteutettavissa kun meiltä löytyy puulattiaa, laminaattia, laattaa sekä muovimattoa...

    VastaaPoista
  6. Hei Johanna, se on ihan helposti toteutettavissa; kaikki pois ja uusi tilalle :)Jättäisin kyllä sen puulattian ja muutkin vaihtaisin siihen puuhun.Jos ei tarttis katsella hintalappuja :)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Toivotavasti se näyttää meidän lattialla yhtä hyvältä kuin mallissa.

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)