lauantai 16. maaliskuuta 2013

Uusi kodinhoitohuone

Niinpä se sitten tämäkin rojekti alkaa olla lopuillaan.Vielä jäi vähän nurkkaa maalamatta ja listaa laittamatta mutta pääosin on valmista.



Näkymä keittiöstä apukeittiöön.Ennen tuota ovea piti pitää kiinni kun näkymä oli niin lohduton,nyt harkitsen oven poistoa.Vaikka värimaailma on vähän erilainen,passaa tilat minun mielestä silti yhteen.Puhuisiko ne sitä kuuluisaa samaa kieltä...?



                          Kissakin on sävy sävyyn. Mutta tuo ovi on edelleen keltainen.


Haavelin punaisesta tuohon musta-valkoisen sekaan mutta aika vähiin se jäi.Ehkä tuo kirsikkainen taso kuitenkin tekee sen ettei muut värit enää sovi mukaan.Pikkusen kyllä tekisi mieli valkoista tasoa...


Ja olihan se kukkataulu liian hempeä.
Lätkäisin dc-fixiä päälle ja tulostin siihen tekstin.

Uudempaan mustaan jakkaraan ideoin kolme tähteä.Menin sitten vielä suihkimaan lakkaa liisteröityjen kuvien päälle.No tietäähän sen miten kaksi eri maalia reagoi toisiinsa; sehän lähti musta maali kupruilemaan.No eipä täällä kaikki muukaan ole niin justiinsa.





Toinen pääty. Nurkassa menee yläkertaan kaikennäköistä letkua ja johtoa jotka on asennettu tuolleen kivasti pintana jälkikäteen. Nuo punaiset vielä menettelee mutta kellon vieressä olevat ronskit reiät ja johdot on kyllä törkeet.Mitenkähän ne saisi piiloon? Ja pesukone pelaa nyt kuin unelma kun saatiin se tuohon tasaiselle,vakaalle alustalle.Ennen se pomppi ja hyppi miten sattuu.
 





Sitten käännetään katse kohti pesuhuoneen ovea.No pitihän se maalata,eihän sitä katsellut erkkikään.
Kaksi kertaa telasin ihan tavallisella remonttimaalilla.Eihän se siinä pysy mutta ei ole tarkoituskaan.Kesällä heivataan koko ovi hevon kuuseen.
Miekkonen hommasi tutultaan kaksi vanhaa keittiön kaappia jotka maalasin myös.Nämä kylläkin lakkamaalilla.Vetimet myös vaihdoin.Puuarkun maalasin,jotain tekstiä voisi tuohonkin lisätä.

Kaapit olivat minusta tosi hyväkuntoiset ja ne saatiin puoli-ilmaiseksi.Vetimet olin joskus ostanut kirpparilta.Hattuhylly-naulakon rakentelin jämälaudoista ja -koukuista.Toinen hylly vielä pitää askarrella ylemmäs.



Ja mitä tämä tuli maksamaan ?
Vinyylimatto 55 e
Kaapit 20 e
Maalit n.10 e
Räsymatto 2 e
Vetimet 2 e
Listat ?
 Listat hankki mies,luulenpa että olivat kalliit; leveää valkoista listaa.
Arvataan 25 e
Yhteensä 115 e


                                                            Lopuksi tietysti ennen kuvat.

                                                            Ei muistella pahalla.




36 kommenttia:

  1. Melkoinen muutos! Oven poisto voi olla hyvä ajatus, se lisäisi avaruutta.

    Tykkään muuten noista avohyllyistäsi. Toivoisin omistavani niitä kotona enemmän ja Idurin tuvan aion ehdottomasti sisustaa avohyllyperiaatteella. Astioiden ja tavaroiden täytyy olla sitten vain ihan nappiin tosi esteettistä ja sinne sopivaa, ettei tavaroiden näkyminen haittaa vaan päinvastoin ne haluaa pitää esillä ja käden ulottuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näkyy olevan paljon avohyllyjä.Se hyvä puoli siinä on että ne pysyy paremmassa järjestyksessä kuin kaapit kun ovat koko ajan näkyvillä :)Poistinkin vanhoja astioita käytöstä kun lisäsin avohyllyjä keittiöön.

      Poista
  2. Sitä on kukkakeppi pistänyt taas tuulemaan :).
    Voin sanoa, että kannatti.

    Ja nyt kun se keittiön ovi on auki, niin mun mielestä se "puun" väri, joka apukeittiössä on jäljellä, sopii ihan älyttömän hyvin kaiken kanssa yhteen. Tekee jotenkin lämpöisen fiiliksen, kun kaikki ei ole mustavalkoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakepillä on nyt kyllä vähän jäsenet kipeänä.Mutta kyllä se kannatti.
      Tuossa rottingissa on jotain kummaa kun se on aina mua viehättänyt ja ne sattuu aina silmään kirpparilla.Ja hyvin ne tosiaan sopii tuohon mustavalkoiseen.

      Poista
  3. Älä missään nimessä vaihda valkoista tasoa, sit se NÄYTTÄIS kodarilta! Mutta oven voit huoleti ottaa pois, kyllä ne niin samaa kieltä puhuu.
    Mä ainakin ottaisin - mutta sehän nyt ei välttämättä ole suositus :D

    Tooooosi hyvä muutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää huuto äänestys pitää perhepiirissä että otetaanko vai ei oteta.Minä ottasin pois.
      Juu en vaihda valkoista tasoa,menis ihan sairaalatunnelmaksi.

      Poista
  4. Oi vaaaaude, miten hieno muutos! Mutta miten ihmeessä nuo hinnat on noin alhaiset? Eihän kympillä saa maalia? :O

    Kirpparikeiju

    http://kirpparikeijun.casablogit.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinyylimatto Bauhausissa 6,95 neliö. Ja maalia meni tosi vähän,en esim. maalannut kaappien takaa ollenkaan,kahteen kertaan maalattuna meni vajaa puoli pönttöä kostean tilan maalia joka oli paikallisessa halpisliikkeessä 16 e 2,7 l pönikkä.Kaappi maalia myös meni vähän,ei edes puolta purkkia ja sekin oli saman liikkeen halpa lakkamaali.Kylppärin oven maalasin jämämaalilla jota sattui löytymään.Olisinhan saanut euroja menemään huomattavasti enemmän jos olisin asioinut terrassa tai rautakaupassa :)Ehkä tuo kymppi on vähän alakanttiin,olisiko 16 e todellinen kustannus....

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Ja paljon siistimpi ja käytännöllisempi kuin ennen :)Ja raikkaampi ja valoisampi.

      Poista
  6. Voi elämä, tosi kiva kodari! Lattia on mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,lattia on kyllä parasta tässä tilassa.Pitääkin sitä vahaamista harkita ettei tarvi piilottaa maton alle koko komeutta.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Hei kiitti! Oon kyllä niin mielissäni kuin sain tuon rumiluksen kuntoon :) Vielä kun saan tuon samaa sarjaa olevan kylppärin ruotuun...

      Poista
  8. Ihana blogi sinulla ja vaude mikä muutos! Pakko oli kahlata enemmänkin postauksia läpi, kun huomasin sinun olevan kajjjaanilainen :)

    Tuo puuarkku näyttää melko tutulta, itsekin sen maalasin valkoiseksi ja lisäsin tekstin http://maailmanparaspaikka.blogspot.fi/2013/03/siita-tuli-kuin-tulikin-halkolaatikko.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja juuri tänä aamuna eksyin sinun blogiisi.Puuarkusta päättelin että mahat olla näiltä seuduin :) Jotain tekstiä minunkin puuarkku kaipaa,sun idea on ihan hyvä!Tervetuloa lukijaksi myös!

      Poista
  9. No jopas tuli hieno!!! ja vielä tosi halvallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,vinyylimatto oli kyllä sika halpa.Mentiin ensin vain katsomaan sitä mutta pakkohan se oli ottaa kun melkein ilmaiseksi sai :)

      Poista
  10. Aikamoisen muutoksen sait aikaan! Hyvältä näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,tyytyväisiä täällä ollaan. Sun blogin city himan keittiökuvista sainkin hyvän idean tuon kylppärin seiniin.Sehän odottaa myös remppaa.Valkoiset laatat on jo ostettuna :)Ja lattiaan tumman harmaat.

      Poista
  11. Siitä tuli hieno!
    Vaikka värit ovat erit kuin keittiössä, niin tyyli on sama. Täydellistä.
    Kylläpä on kaunistunut koko tila.

    VastaaPoista
  12. Oih, mahtavuutta! Ei todellakaan muistella pahalla... Aivan ihanan näköistä ja ah niin siistiä. Kuka tekis meidän romuhuoneelle saman? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkään pahoin että romut yrittävät vallata tämänkin tilan pikkuhiljaa...ja varsinkin kaiken näköiset ulkovaatteet kun eteisenä tätä käytetään.Tulisi kesä ja tennarikelit!
      No sinähän näppäränä tyttönä muun remontin ohella hoidat homman ;)

      Poista
  13. Voi taivas! Taisin päästä taivaaseen ;) Niin mun näköstä,että. Mullakin on muutamia tuunaus hommia tiedossa, kun muutetaan maalle vanhaan taloon. Oisinki heti kättelyssä kysyny sinulta neuvoa: Mulla on pari kirjahyllyä, lastulevyä ja pinnoitettua kirsikan väristä. Mä haluan niistä mattavalkosen tai hivenen kiiltävän valkoisen niin mitähän mun pittää niille tehä? En ole koskaan ennen muutaku lakannu ja hionu mäntypuisen pöydän, joten välineet hallussa, mutta tuollanen pinnotettu kaluste on uusi haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marma! Vai että taivaaseen, no ei kai nyt ihan sentään =D

      En todellakaan ole mikään maalaus ammattilainen mutta aika haastava on varmaan tuo sinun urakkasi noiden kirsikka hyllyjen suhteen.Luulisin että ne on aika lailla samanlaiset kuin nuo meidän rinsessan huoneen hyllyt,ne oli vaan semmoset vaaleat.
      Rautakaupassa varmaan suositellaan kevyttä hiontaa,tartuntapohjamaalia ja kalustemaalia useampi kerros. Minähän vedin noihin meidin hyllyihin ilman hiomisia ja pohjatöitä pelkän maalin koska hyllyt ihan paskat enkä halunnut käyttää niiden kunnostamiseen aikaa ja rahaa.Eri asia jos kyseessä olisi olleet puiset, oikeasti vanhat hyllyt.kestää minkä kestää.
      Että tyylin määrää paljolti haluttu lopputulos :)Rautakaupassa kyllä neuvovat jos et halua tehä riskillä niinku mä :)
      Ja tervetuloa lukijaksi,toivottavasti viihdyt! Vastaus vähän viipyi kun olin leikkauksessa.

      Poista
    2. Kiitti :) Sulla on niin kivan näköstä,että lukasin parissa päivässä blogin läpi :D Just sellasta tyyliä mitä ite haluan. No sehän sitte tietää maalausurakkaa. Eikä se lopputulos piä olla just mililleen. Kuha valkoseksi saa. Oma blogini on hyvin pitkälle koiramainen, mutta muutto vuokralle omakotitaloon on saanu esille halun sisustaa ja tuunailla vanhoja juttuja uusiksi. Jotain pientä taustaa asian suhteen on. Talo on kyllä niin ihana enkä malta esitellä lopputulosta sitten, kun sinne muutettu :)

      Poista
    3. Kävinkin blogissasi mutta oonko mä sokea vai miksi en löytänyt sitä liity lukijaksi kohtaa ? Samassa maakunnassa taidetaan asustella kun oulun likelle kerran muutatte... ? Mielelläni tulen seuraamaan teidän tuunauksia :)

      Poista
  14. Hups! En ole lisänny sellasta sinne, mutta nyt on :) Minä olen Kajaanista kotosin ja asunu kohta viisi vuotta Oulussa, mutta muutetaan tonne Ylikiiminkiin, jonne täältä Oulusta ei ole, ku reilu puoli tuntia matkaa. Eihän se maalainen kotiudu kaupunkiin vaikka asunu jo 10 vuotta kaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, nyt ollaan lukijoita.
      Niinpä, kerran maalainen,aina maalainen :)

      Poista
  15. Ihan mielettömän upea muutos, wau ja onnea!!! Ja ovi pois kokonaan niin saa keittiöstä aina ihailla apukeittiötä koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!
      Minun puolesta ovi kyllä saisi lähteä.Ihan tielläkin aina kun kuiva-ainekaapilla käy.Kiinni ovea pidetään vain silloin kun aikuiset lapset puolisoineen käy saunomassa.Eikä ne kovin usein käy.Saahan sen takaisin jos ikävä tulee :)

      Poista
  16. Pitipä muutaman kerran kahtoo tuota kuvaa missä näkyy pesuhuoneen ovi että HÄH, onko tuo meiltä! Ihan erinäkönen. Ylihuomennapa sitä pääsee taas näkemään että mitä kaikkee se äippä on taas saanu aikaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jeeee,täällä jo öitä lasketaan et millon se sisko tulee :D

      Poista
  17. Siistein näkemäni kodinhoitohuone ikinä! Ja niin parhautta, kun pienellä rahalla saa niin hienon näköistä aikaan. Näyttää kyllä vakavasti siltä, että joudun liittymään lukijakuntaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa!
      Meikäläinen on tämmönen kitsastelija joka ei suostu maksamaan rautakauppojen hintoja.Miksi suotta kun halvemmallakin saa jos vain uskaltaa :)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)