lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tapetti hulluttelua vehnäliisterillä



Joskus pitää vähän hullutella.Minun tapauksessa se tarkoittaa pientä pintaremonttia kaikkien oppikirjojen sääntöjä vastaan.Eli normipäivä.

Ostin kirpparilta eurolla kaksi rullaa hyllypaperia.Tai yleispaperia rullassa siinä luki.Silloinhan sitä voi käyttää noin niinkuin yleisesti mihin sattuu.En keksinyt yhtään paperia tarvitsevaa hyllyä mutta sitten iski idealla.Minähän voin käyttää sitä tapettina!!!Oujee!

Olin ennekin liimannut hyllypaperia ja täten olin tietoinen paperin käyttäytymisestä.Vettyy helposti ja repeilee.Varmuuden vuoksi tein koe tapetoinnin ja homma onnistui yllättävän hyvin.

Ja tähän tapetointiin halusin myös kokeilla itse keitettyä liisteriä.Kaikki puutaloissa asuvat ekologiset ihmisethän keittää itse hengittävät tapettiliisterinsä.Minunkin oli siis aika liittyä tuohon joukkoon.
Itse kokkaus oli hyvin helppoa.1 dl vehnäjauhoja sekoitetaan 9 dl kylmää vettä ja keitellään 10-15 min. miedolla lämmöllä.Jäähdytetään ja liisteröidään.




     Portaikon keltainen tapetti odotti poistoa joten liisteröin ruutupaperin siihen.Siis sen entisen päälle.Revitään sitten kumpikin pois jos meni pieleen.




 Kuvattuna portaiden yläpäästä.Keltaista tapettia on vielä tuon yhden seinän verran.Se mun täytyy poistaa ja maalata seinä valkoiseksi.




   Ja tulihan niitä ryttyjäkin.Tässä pahimmat.Mutta ei ne erotu kovin hyvin kun tuo kuviokin on vähän "heiluva".En yrittänytkään saada tasaista jälkeä ja ryttyä tuli tasaisesti joka vuotaan,niinpä rytyt ikäänkuin näyttävät kuuluvan kuvioon.





   Nyt sitten tuli seuraava idea.Että jos maalaisin tuon tiilitapetin valkoiseksi.Tuollaisena se on minun makuuni himpun liian punertava,itse tiilikuviosta taasen tykkään.Täytyy tehdä koemaalaus tapetin palaseen.Jämärulla tuli talon mukana.







    Joku aika sitten sain myös askarreltua kaiteet portaikkoon.Tämä tapahtui sen jälkeen kun eräänä yönä meinasin unen pöpperössä tulla portaat otsa edellä alas.




     Lopputulokseksi voin todeta ettei se nyt ihan pilalle mennyt ja liisteri ainakin oli mainiota.Tuskinpa ostan enää kaupan liistereitä.


                                                                                             Ennen kuva,tilanne taloon muutettaessa.




38 kommenttia:

  1. Voi, että kun olet niin kekseliäs, siis tuostahan tuli aivan mielettömän hyvännäköinen!!!! Ja nuo pikku valot ovat niin söpöjä, oletko tehnyt ne itse vaiko ostanut? Ihana koti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuvalot on tehty muffinsivuoista vai miten se taipuu,siis muffinsivuoka on tuo kippo :)Sukkapuikolla reikä ja kuumentumaton lamppu siihen.
      Kiitos Sari,kyllä minustakin nyt alkaa tuntua et tää on mun koti <3

      Poista
  2. Voi ällistys miten makee,ihan hitsin hyvä idea! Muffinssivuokavalot se kuuluisa piste sinne yhden kirjaimen päälle,oot sä vaan kätevä ja kekseliäs:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! :)
      Tämmönen pelle pelotonhan sitä taidetaan olla :) Ja tyytyväinen olen itekin.Se on niin hyvä fiilis kun tekee jotain pöljää ja se onnistuu :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Haa kiitos tittelistä!! Olen mielelläni kuningatar.Sitä mä vaan ihmettelne et miks yhtään timpuria ei ole ilmoittautunut edellisen postauksen maininnasta johtuen.Pääsis kunkuksi :)

      Poista
  4. Niin että mennään taas sarjassa TIP :) (tee ite parempi)
    Mitä nyt muutama ryppy tai ruttu, ne kuuluu elämään. Vähän niinkuin joku "batiikkivärjäyskin".....jos ei silmää miellytä, niin tehdään uusiks.
    Meiltähän tämä käy :D
    Hyvä sinä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit juuri asian ytimeen Pepi!!Ei näitä räpellyksiä kannata ottaa niin vakavasti ja tosiaan,tehdään sitten uusiksi jos ei tule hyvä.Me ainakin uskalletaan kokeilla eri asioita ja tehä ne sen enmpää seurauksia miettimättä.Kunhan ei keltään henki lähde niin hyvä :)
      Meiltähän tämä käy!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos :)!!
      Joskus on mukava kokeilla jotain ihan päätöntä ja siedättää itseään kestämään kauheeta lopputulosta.No ei tässä sitten joutunut vissiin kukaan kärsimään tai sitten kukaan ei sano ääneen et hirvee =D

      Poista
  6. Tulipa mahtava tuosta seinästä, tosi kiva ja rutut kuuluu elämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,rutut kuuluu elämään.Niitä tulee ja turhaa työtä niitä silotella ja peitellä :)

      Poista
  7. Hieno tuli luomuliisterillä!! Wau, miten hyvännäköinen portaikko on nyt!
    Kyllä sä jaksat kokeilla vaikka sun mitä ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se liisteri oli oikeesti hyvä.Nettifoorumeissa siihen törmäsin kun porukat tapetoi rintsikoita paperitapeteilla ja hengittävällä vehnäliisterillä.Ja ihan ilmaista kamaa :)
      Vielähän tuossa portaikossa on työtä.Itse rappuset pitäisi maalata...huoh.Ja hei,sulla taitaa olla tuotaa samaa tillitapettia.Sitä ei mahda saada enää mistään? Laittaisin tuon viimeisen seinän pätkän myös sillä...

      Poista
    2. Juu, harmittelin itsekin, kun just tuota tapettia ei ole toistaiseksi saanut mistään.
      Kodintukusta ostettiin tosiaan edelliseen asuntoon ja tännekin sitä vielä 6 vuotta sitten onnistuttiin hankkimaan. Sittemmin en ole enää nähnyt valikoimissa.

      Poista
    3. Joo ei sitä saa enää.Ostin Terrasta melkein samanlaista ;)

      Poista
  8. Taas tuli kymmenen pistettä ja papukaija-merkki ♥
    Makee lopputulos! Sinä se vaan aina yllätät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura,aika hyvä kokoelma alkaa olla merkkejä :)
      Tykkään yllätyksistä ja kiva aina niitä teillekin järjestää =D

      Poista
  9. Voi tsiisus sun kanssas. Mitähän seuraavaks keksit keitellä :D
    Tosi hieno!! Ja kyllä ne rutut kuuluu mun mielestä tässä tapauksessa asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a,muistelen et joku teki maaliakin itse...voishan sitä kokeilla...

      Sisustuslehtiä lainaten,rutut tekee seinästä mielenkiintoisen ja särmikkään.Eiks vaan ??

      Poista
  10. Munkin mielestä rutut kuului nyt kuvioon. Hitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilman ruttujahan tuo olis ollu ihan tylsä.Niinkuin hyllypaperia olis liimattu seinään....
      Iltavalaistuksessa ne muuten näkyi oikein kivasti.. :)

      Poista
  11. Ai kun mainio! Rutut ovat ehdottomasti juuri oikeilla paikoillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa tapetointi aina yhtä helppoa kuin tässä; ei mitään väliä mihin jää ilmaa ja tuleeko kurttuja.Senkun vetelee ronskisti menemään :) Ja paperi oli muuten yllättävän lujaa,yhden arkin otin irti vielä kun olin jo sen laittanut seinään.Ihan kokonaisena lähti ja siihen arkkiin ei muuten tullut sitte niin paljon ruttuja.Olisikohan arkit pitänyt vetyttää ensin niinkuin paperitapetille tehdään...

      Poista
    2. Hehhee, kaikenlaista kokeilua tehtävä :-D

      Poista
  12. Mieletön idea ja ihana lopputulos. Pisteet nimenomaan "ei ryppyotsaisesta" ajattelusta, vaikka muutama ryppy tulikin, aivan mahtavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessica!
      Kiteytit hyvin ajatukseni,joskus voi tehdä jotain rennolla otteella.Kokeilla ja olla luova :)

      Poista
  13. Toipas ryhdikkyyttä rappusiin, ei paha :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei paha,ei paha.Ja ryhdikkyyttä reipas ruudukko kyllä tuo.Nyt pitäs olla itekin ryhdikäs ja jatkaa tuota keltaisen tapetin poistoa.Ei olis enää paljon jäljellä...

      Poista
  14. Tosi hyvälle näyttää - kiva idea! ja onnistunut kokeilu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilun onnistunein osuus oli liisteri.Vehnäliisteri toimi tosi hyvin ja rakenne oli sopivaa.Teen vastakin liisterit itse.Ja se on sitä hengittävää matskua myös :)

      Poista
  15. Kivalta näyttää, pari ruttua sinne tai tänne ei menoa haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä,mitä tämmösessä muutamat rutut haittaa.Eri asia jos jotain kiurujen yötä olisin laittanut... :)

      Poista
  16. Moikka, vastavierailulla. :)

    Laitoinkin tuonne omaan blogiini jo ihmettelyn siitä, että miksi ihmeessä me ollaan vauva.fi:ssä? :D Toivottavasti keskustelunaihe on miellyttävä. :)

    Hei, oot tosi näppärä tusailija! Eipä ole tullut mieleenkään laittaa paperia seinään - lopputulos on just hyvä! Muutama ruttu sopii täydellisesti tuollaisen vanhan puutalon tyyliin. Rypythän kertoo elämästä - eiks nii!? :) Niin ja tietty liityin lukijaksi. Ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Ihan ystävällisessä hengessä meidät mainittiin,varsinkin sut :) http://www.vauva.fi/keskustelu/3818740/ketju/omaperaisia_sisustusblogeja_kaivataan/sivu/4

      No näppäryydestä en nyt niin tiedä...toisinaan tulee näitä ideoita jotka pitää sitten toteuttaa.Kiva kun liityit lukijaksi,tervetuloa.Lisää tusailuja tulossa,kyynärpäät on maalissa :)

      Poista
  17. Hei Ani, vielä uudestaan :) Blogissani olisi haaste sinulle, käy kurkkaan kun ehdit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ikea haasteesta!Jos vain suinkin muistan ja ehdin niin tartun siihen :)

      Poista

Kiitos kommentista, jokaiseen vastataan :)